• Son Güncelleme : 03.12.2019 11:27
  • Haber Giriş : 05.12.2019 15:47
  • Etkinlik : 22.11.2019

Sofya Barosu ve Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA) Konferansı Sofya’da Gerçekleştirildi

Sofya Barosu’nun Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA) Hukukun Üstünlüğü Enstitüsü (IROL) ile ortaklaşa düzenlediği “Demokratik Toplumda Hukukun Üstünlüğünün Sağlanmasında Avukatlığın Rolü” konulu uluslararası konferans 21-22 Kasım 2019 tarihlerinde Sofya’da gerçekleştirildi. Konferansa İstanbul Barosu’nu temsilen İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Av. Dr. Ayça Özok Ener ve Av. Selahattin Meriç katıldılar.

Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA), Sofya Barosu ve Bulgaristan Yüksek Barolar Konseyi’nin yanı sıra Avrupa’dan pek çok avukat ve baronun katılımı ile gerçekleşen konferansta, demokratik toplumun temellerinden biri olarak hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ilkesi, savunmanın savunulması, savunma hakkının güvencesi olarak avukatın dokunulmazlığı ve bağımsızlığı, hukukun üstünlüğünün sağlanmasında baroların rolü konu başlıkları ele alındı.

Konferansta “Baronun Görevi Olarak Hukukun Üstünlüğü” başlıklı oturumda bir tebliğ sunan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dr. Ayça Özok Ener konuşmasında, yasal düzenlemeler çerçevesinde ülkemiz uygulamasına değiniken Türkiye’de hukukun üstünlüğü ilkesine olan sarsılmaz inancıyla hak ve adaletin gerçekleşmesine, savunmanın bağımsız temsilcisi olma bilinciyle yaklaşan, saygın ve onurlu meslektaşların varlığının avukatlık mesleğinin geleceği için en büyük güvence olduğunu ifade etti. Hak arama özgürlüğünün kullanılmasında ve korunmasında hukuki yardımda bulunan, bu amaçla bireyin yanında yer alan, bilgisini ve zamanını hak arayan kişi veya kişilere özgüleyen hak arama/savunma mesleğinin onurlu temsilcileri avukatların mesleğimizin ve meslektaşların sorunları bağlamında güvence olmaktan öte, yurt ve ülke sorunlarının çözümü yanında aydınlık, çağdaş Türkiye için de güvence olduğunu sözlerine ekleyen Özok Ener, “Barolarımız eksiksiz demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, hukuk devletinin inançlı savunucularıdır.” dedi.

Ayrıca konferans programı çerçevesinde, İstanbul Barosu ile Sofya Barosu arasında, mesleki bilgi alışverişini, genç avukat ve stajyer avukat değişim programını mümkün kılan, ortak konferanslar düzenlenmesini içeren bir işbirliği mutabakatı imzalandı.