• Son Güncelleme : 05.12.2019 11:56
  • Haber Giriş : 05.12.2019 09:04
  • Etkinlik : 03.12.2019

Mülteci ve Göçmen Çocuklar İçin HELP Online kursu

Avrupa Konseyine üye devletlerde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa Sosyal Şartı ve diğer Avrupa standartlarının ulusal düzeyde uygulanmasına eğitim yoluyla destek veren bir örgüt olan HELP’in düzenlediği ‘Mülteci ve Göçmen Çocuklar İçin HELP Online Kurs’, 03 Aralık 2019 Salı günü saat 10.00’da baromuz altıncı katta yapıldı.

Kursun açılışında konuşan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dr. Ayça Özok Ener, HELP ağının Avrupa Konseyi’ne üye 47 devletteki hâkim ve savcıların eğitimlerinden sorumlu ulusal eğitim kurumlarının ve baroların temsilcilerinden oluştuğunu söyledi. Ener, HELP ağı tarafından oluşturulan HELP Danışma Kurulu’nun HELP Sekreteryasına düzenli olarak danışmanlık desteği verdiğini bildirdi.

Hâkim, Kıdemli Proje Koordinatörü Muhammet Taha Büyüktavşan, HELP’de 34 Online kurs bulunduğunu, bunlardan dördünün Türkçeye çevrildiğini bugün ele alınacak mülteciler ve göçmen çocuklar konusunun da bunlardan biri olduğunu söyledi.

HELP’in açık anlamının Avrupa Konseyi Hukukçularına İnsan Hakları Eğitimi olduğunu belirten Büyüktavşan, Avrupa ülkelerinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa Sosyal Şartı gibi sözleşmeler, ek protokoller hazırlayarak insan hakları standartlarını oluşturulduğunu ve bu standartların denetiminin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince yerine getirildiğini bildirdi.

Konuşmalardan sonra kursa geçildi.

Kursta, Av. Can Vodina (UNHCR), Av. Erinç Argün (UNHCR),  İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Yasemin Öztürkcan ve HELP’de Baroların Türkiye Temsilcisi Av. Musa Toprak tematik sunumlar gerçekleştirdiler.

Katılımcılar ile yuvarlak masa toplantısının da yapıldığı kursta, katılımcılar için pratik bilgiler de verildi.

Kurs, soru/cevap biçiminde interaktif olarak devam etti.