Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 04.12.2019 12:02
  • Etkinlik : 06.11.2019

Engelli Hakları Merkezimiz Suç Duyurusunda Bulundu

İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi, otizmli çocuklara yönelik nefret ve ayrımcılık içerikli fiiller için suç duyurusunda bulundu.

Engelli Hakları Merkezinin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

6 Kasım 2019 tarihinde sosyal medyada ‘Otizmli Öğrencileri Yuhaladılar ’ başlığı ile ses getiren haberlerden sonra, İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi süreci başından itibaren özenle takip etmiştir. Gerek ulusal basında gerekse internet ortamında yapılan röportajlar ve haberler merkezimizce detaylı bir şekilde izlenmiştir. Yaşanan utanç verici olayın içerisinde barındırdığı hukuksuzluk ve suç unsurlarının yanı sıra devamında öğrenilen olayların ve yapılan röportajlardaki söylemlerin de suç unsurları barındırdığı merkezimizce tespit edilmiştir. Baroların kamu üzerindeki sorumluluğu ile Merkezimizi de bizzat yakından ilgilendiren otizmli öğrencilere yönelik gerçekleştirilen bu nefret ve ayrımcılık içerikli fiiller hakkında 27.11.2019 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur.