Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 27.11.2019 15:39
  • Etkinlik : 25.11.2019

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Şişli Kenet Konseyi Kadın Meclisince ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü’ nedeniyle düzenlenen etkinlik, 25 Kasım 2019 Pazartesi günü Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezinde yapıldı.

Etkinlik, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Ayten Ağırdemir'in açılış konuşmasıyla başladı. Ağırdemir'in 25 Kasım'ın neden uluslararası mücadele günü olarak kabul edildiğini, ülkemizdeki kadına yönelik şiddet ve bu konuda yapılması gerekenleri anlattı. Ağırdemir’in konuşmasının ardından kadın cinayetlerinde öldürülen 100 kadın videosu izlendi.

İkinci konuşmacı olan Kent Konseyi Başkanı ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şükran Eroğlu, her 25 Kasım'da kadınların ‘yaşamak istiyoruz’ diye haykırdıklarını belirtti ve ‘şiddet ve cinayetlerin’ önlenmesi konusunda neler yapılması gerektiğini anlattı.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu da "İstanbul sözleşmesi ve uygulamadaki sorunlar" başlıklı konuşmasında, İstanbul sözleşmesi ve bu sözleşmeye dayanılarak çıkarılan 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un yeterince uygulanmadığını söyledi. Moroğlu,  kadınların ancak bu sözleşme ve kanun uygulandığı takdirde şiddetten korunabileceklerini, bunun için de devlet'in taahhüt ettiği yükümlülüklerini yerine getirmesinin gerektiğini belirtti.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, kadınların mücadelesinin çok önemli olduğunu, bu mücadelede erkeklerin de kadınların yanında olması gerektiğini, toplumun gerçek anlamda eşit ve özgür hale geldiğinde bu sorunların artık konuşulmayacağını belirterek, bu etkinliği düzenleyen kadın hakları merkezi ve kent konseyi kadın meclisine teşekkür etti.

Açılış konuşmaları sonrasında birçok konunun ele alındığı etkinlikte İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Birsen Baş Topaloğlu, "6284 sayılı yasa ve uygulamaları”, Kadın Hakları Merkezi Yürütme kurulu üyesi Av. Selin Nakipoğlu da, "yoksulluk nafakası ve aile arabuluculuğu” konulu sunum gerçekleştirdiler.