Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 27.11.2019 14:38
  • Etkinlik : 26.11.2019

Finansal Sektörde Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması

İstanbul Barosu Banka ve Finans Hukuku Komisyonu tarafından düzenlenen “Finansal Sektöre Olan Alacakların Yeniden Yapılandırılması” konulu panel, 26 Kasım 2019 Salı günü saat 14.30’da İstanbul Adalet Sarayı Küçük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dr. Ayça Özok Ener, panel konusu mevzuatın yakın zamanda yürürlüğe girdiğini belirterek ilgili mevzuatın finansal sektörün tüm aktörleri açısından önemine değindi.

İstanbul Barosu Banka ve Finans Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Ayça Aktolga Öztürk, panelin açılışında söz alarak komisyon çalışmaları konusunda kısaca bilgi verdi ve meslektaşlara yeni yürürlüğe giren mevzuatlar konusunda bilgi vermek, meslekte uzmanlaşmak üzerine çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Açılış konuşmalarından sonra panel oturumuna geçildi.

Panelin yöneten Av. İbrahim Bayraktar tarafından panelin konusu kısaca özetlenerek oturum başlatıldı.

Panel oturumunda konuşan Av. Tuba Aydemir, finansal sektöre olan borçların yeniden yapılandırılmasının Türkiye ve uluslararası alandaki tarihçesi konusunda kısaca bilgi vererek, yakın zamanda yürürlüğe giren ilgili mevzuatın küçük ölçekli firmalar yönünden ne şekilde uygulanması gerektiği ve çerçeve anlaşmalar konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Av. Ali Yılmaz tarafından ise finansal sektöre olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin mevzuatın büyük ölçekli firmalar yönünden uygulamalarına ilişkin bilgi verildi.

Cevdet Erkanlı, finansal yeniden yapılandırma kapsamında ilgili finansal kurumların mali ve operasyonel süreçleri ne şekilde yürütmesi gerektiği konusundaki sektör deneyimlerini aktardı.

Panelin son konuşmacısı Güniz Çelen ise, taşınmaz teminatlı kredilerin yeniden yapılandırılması konusunda bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumların tamamlanmasından sonra soru/cevap bölümüne geçildi. Panel sonunda İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu tarafından konuşmacılara birer Teşekkür Belgesi verildi.