• Son Güncelleme : 25.11.2019 19:06
  • Haber Giriş : 26.11.2019 12:46
  • Etkinlik : 25.11.2019

Pakistan Lahore Vergi Avukatları Barosu İstanbul Barosu’nu Ziyaret Etti

Pakistan Lahore Vergi Avukatları Barosu Başkan Yardımcısı Ashiq Ali Rana ve Geçmiş Dönem Genel Sekreteri Abdul Waheed ve Pakistanlı avukat Shafiq Saeed, 25 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 14.00’te İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu ve İstanbul Barosu İdare ve Vergi Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Memet Kaya ile görüştüler. Görüşmede, İstanbul Barosu İdare ve Vergi Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Dilek Yumrutaş, Genel Sekreteri Av. Zehra Yılmaz Işıloğlu ve Prof. Dr. Nihal Saban da hazır bulundular.

Yönetim Kurulu Üyesi Naipoğlu, heyete,  İstanbul Barosu’nun yapısı, merkez ve komisyonları, Türkiye’de avukatlığa kabul koşulları, baroların seçim usul ve esasları konularında genel bilgiler aktardı, heyetin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ali Rana ve Abdul Waheed, 6000 üyesi ile Pakistan’daki en büyük şehir barosu olan Lahore Vergi Avukatları Barosu’nun İstanbul Barosu ile vergi hukuku konusunda ortak atölye çalışmaları ve konferanslar düzenlemek ve bir işbirliği mutabakatı imzalayarak iki kardeş ülke olan Pakistan ve Türkiye’deki avukatların birbirleri ile bilgi paylaşımını sağlamak arzusunda olduklarını vurguladılar. Pakistanlı heyet, Türkiye’deki vergi sisteminin kendileri için iyi bir örnek teşkil ettiğini, vergi tabanının genişletilmesi, vergi oranlarının düzenlenmesi, vergi dostu mali politikalar geliştirilmesi ve vergilerin etkin bir biçimde toplanması yoluyla devletin gelir arttırımının sağlanması hususlarında İstanbul Barosu’nun kendileri ile bilgi paylaşımı içinde olmasının yalnızca Pakistan’daki vergi avukatları için değil, aynı zamanda vergilerin sağlık, eğitim, vb. gibi yaşamsal çıktılarının faydalanıcısı olan Pakistan halkı için de önemli olduğunun altını çizdi.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu ve İstanbul Barosu İdare ve Vergi Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Memet Kaya, Lahore Vergi Avukatları Barosu ile bilgi ve deneyim paylaşımını mümkün kılacak böylesi bir işbirliğinin İstanbul Barosu açısından da olumlu olacağını ifade ettiler.