• Son Güncelleme : 19.11.2019 17:34
  • Haber Giriş : 18.11.2019 18:25
  • Etkinlik : 18.11.2019

SEM Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 18 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 14.00’da Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Elif Görgülü, hukuk uygulayıcılarının her şeyden önce çağdaş, tutarlı ve iyi bir hukuk bilgisiyle donatılmış olması gerektiğini söyledi. Görgülü: “Savunma mesleğinde de başarılı olmanın ön koşulunun bu mesleğe iyi hazırlanmak olduğunun bilincindeyiz.  Hukuk eğitimi ve staj eğitimi bu hazırlığın iki temel aşamasıdır” dedi.

Görgülü, SEM Yürütme Kurulunun uyguladığı, revize edilmiş yeni eğitim programı hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Görgülü’nün konuşmasından sonra Av. Alperen Cem Şanap Kısa bir bilgilendirme yaptı. Avrupa Barolar Federasyonunun düzenlediği ‘Hukuk Firmalarının Geleceği’ konulu yarışma katılmak için başvuran ve Türkiye’den tek kabul alan meslektaşımız Polonya’da finallere katılmış ve Jüri Özel Ödülüne layık görülmüş. Şanap, kısa sunumunda hem yarışmaya ilişkin bilgi verdi hem de bazı deneyimlerini paylaştı.

Eğitim dönemi açılışının ilk deresini veren İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Staj eğitiminde çok önemli ve özverili bir hizmetin verildiğini, eğitim boyunca stajyerlerin İstanbul Barosunun farkını göreceklerini söyledi. Staj Eğitim Merkezinde ders verecek eğitmenlerimizin büyük bir özveriyle ve gönüllülük esasına göre çalıştıklarını belirten Durakoğlu, burada görülecek üç haftalık derste stajyerlerin öğrendiklerini başka hiç bir yerde öğrenmelerinin mümkün olmadığının bildirdi. İstanbul Barosunun bu nedenle staj eğitimine çok önem verdiğini belirten Durakoğlu şunları söyledi: “Bir yıl içersinde yaklaşım 6 bine yakın meslektaşımızı stajyer olarak kabul ediyoruz. Böyle bir baro yok. Diğer büyük barolar stajyer kabulünü sınırladı, kota koydu. Büyük baro olmanın tafrasını satmak yerine, onun gereğini yerine getiren ve bu anlamda yapılması gereken ne denli özveriler varsa onların hepsini yerine getirmeye çalışan bir anlayış içerside götürmeye çalışıyoruz”.

Mehmet Durakoğlu konuşmasında, genç avukatları gelecekte bekleyen zorluklar, avukatlık mesleğinde yaşanacak değişim, genç avukatların bu değişime ayak uydurabilmeleri için yapması gerekenler, ayrıca avukatların yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve hukuk devletine erişmenin mücadelesi konularında uyarı, öneri ve tavsiyelerde bulundu.

Açılış dersinin tamamlanmasından sonra derslere devam için Staj Eğitim Merkezine geçildi.