Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 12.11.2019 09:32
  • Haber Giriş : 14.11.2019 08:47
  • Etkinlik : 10.11.2019

63. Uluslararası Avukatlar Birliği Konferansı’na, İstanbul Barosu Olarak Av. Emin Özkurt’un Tebliği ile Katılım Sağlandı

İstanbul Barosu mensubumuz Av. Emin Özkurt, konuşmacı olarak katıldığı Union Internationale des Avocats’ın (Uluslararası Avukatlar Birliği’nin) 6 – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında Lüksemburg’da 63’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kongre’sinde yaptığı sunum ile İstanbul Barosu’nu temsil etti.

İsviçre- Lozan’da bulunan Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) ve de Katar- Doha merkezli, sporla ilgili her türlü uyuşmazlığı çözmek için kurulmuş bağımsız bir yargı organı olan Katar Spor Tahkim Mahkemesi’nin (QSAF) tek Türk hakemi olan Baromuz üyesi Av. Emin Özkurt, Kongrenin 9 Kasım günü yapılan “Spor Hukuku” oturumunda “FIFA’nın Yeni Menajerlik Sistemi” hakkında sunum yaptı ve izleyicilerden gelen soruları cevapladı.

FIFA’dan gelen temsilcilerin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve de Portekiz’den katılım sağlayan konunun uzmanı konuşmacılarla futbolun güncel sorunlarının ele alındığı oturum spor hukukuna ilgi duyanları bir araya getirdi. 80 farklı ülkeden, 1000’den fazla avukatın katılım sağladığı ve pek çok küresel hukuki sorunun gündeme getirildiği bu konferansta Av. Emin Özkurt konuşması ve yaptığı sunumla baromuzu başarıyla temsil etmiştir.

Uluslararası Avukatlar Birliği’nin bir sonraki büyük kongresi 2020 yılında Meksika’da gerçekleştirilecektir.