Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 07.10.2019 12:21
  • Etkinlik : 07.10.2019

#cmkdaangaryayason

Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının yaptığı bir çalışma ile geçtiğimiz hafta aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler ile vesayet davaları ve iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerindeki KDV oranı %18’den %8’e indirilmişti. Bu küçük de olsa olumlu bir adımdı.

Ne var ki CMK uygulamasındaki avukatlık ücretlerinin düşüklüğü bu hizmeti avukatlar açısından ANGARYA noktasında tutmaya devam etmektedir. Bu görevlendirmelerde çok düşük miktarlarda ücret belirlenirken, bununla birlikte bu düşük ücretler yüksek oranlarda vergiye tabi tutulmaktadır. Daha açık deyişle asgari ücret tarifesi altında ücret alma yasağına yıllardır bizzat Adalet Bakanlığı riayet etmemektedir.

Öncelikle yapılan hizmetlerin ücretinin en az Adalet Bakanlığınca açıklanan asgari ücret tarifesine çekilmesi gerekmektedir. Bu amaçla avukatlık mesleğinin kamu hizmeti kısmı olan CMK hizmetlerinin ANGARYA olmaktan çıkarılması için tüm avukatları İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezimizin #cmkdaangaryayason hashtagiyle başlattığı kamyanyaya desteğe çağırıyoruz. 7 Ekim 2019 Pazartesi saat 20.00’da CMK’da angaryaya son verilmesi için twitter’daydık.