Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 09.09.2019 15:54
  • Etkinlik : 08.09.2019

Kadın Hakları ve Aile İçi Şiddet Semineri Devam Ediyor

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezince 2011 yılından bu yana sürdürülen “Kadın Hakları ve Aile İçi Şiddet” konulu bilgilendirme seminerlerinin bir yenisi 07-08 Eylül 2019 tarihlerinde Baromuz Merkez Bina Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu kısa açılış konuşmasında seminerin önemine vurgu yaptı. Moroğlu ayrıca konuşmasında, Medeni Kanunda yer alan mal rejimlerini anlattı.

Eğitim semineri, Adli Yardım Merkezinden görev alan meslektaşlarımızın, özellikle “kadının aile hukukundan doğan ve şiddet içeren talepleri” konusunda açılan davalarda, başvuru tarihinden başlayarak alınması gereken tedbirler ve savunma teknikleri açısından bilgilendirilmeleri amacıyla düzenleniyor.

Seminerin konuşmacıları tarafından, Adli Yardım Merkezinin işleyişi, boşanma sebepleri, nafaka ve tazminat hükümleri, aile içi şiddette disiplinler arası işbirliği, şiddet mağdurları ile görüşme teknikleri, aile düzenine karşı suçlar, cinsel suçlar, adli tıp sistemi, adli muayene, genital muayene ve buna ilişkin yasal düzenlemeler, uluslararası sözleşmeler çerçevesinde toplumsal cinsiyet, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi ile ilgili yasa hükümleri ve benzer konularda meslektaşlarımız bilgilendiriliyor.

Ücretsiz seminer sonunda katılımcıya Katılım Belgesi veriliyor.