Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 22.07.2019 14:20
  • Etkinlik : 13.07.2019

Türkiye Avrupa Forumu Üyeleri Başkan Durakoğlu’nu Ziyaret Ettiler

Türkiye ve Avrupa Birliği konusunda kamu ve AB kurumları, sivil toplum, kültür, hukuk, ekonomi gibi alanlarda çalışan Türk ve yabancı uzmanlardan oluşan Türkiye Avrupa Gelecek Forumu  (Turkey Europe Future Forum) Üyeleri, 13 Temmuz Cumartesi günü 09.30’da İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nu ziyaret ettiler. Toplantıda, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu da hazır bulundu.

Carolina Drüten, Deniz Ova, Iulia-Alexandra Oprea, Laura Batalla Adam, Lenz Jacobsen, MarcSchneider, Meltem Ersoy, Muhammed Yılmaz, Nienke van Heukelingen, Özge Zihnioğlu, TimothyReno, UrszulaWozniak, AnnkatrinKaier, SophieRau ve Zeynep Sanigök’ten oluşan heyette, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Tuğçe Duygu Köksal da yer aldı.

“Türkiye ve AB: Ortak Zorlukları ve İkili Gerilimleri Aşmak” konulu 5. Türkiye Avrupa Gelecek Forumu için Türkiye’de bulunan heyet ile yapılan görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin mevcut durumu ele alındı. Soru-cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda, Durakoğlu,  heyete 2010 referandumu sonrasında gelinen noktadaTürkiye’de yargı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı,  hukukun üstünlüğü, 15 Temmuz darbe girişimi ve darbe girişimi sonrası yargıda yaşanan deprem,  olağanüstü hal ve KHK’lar konularında bilgi aktardı. Adil yargılama ve adalete erişimin hayati önemine değinen Başkan Durakoğlu, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde yeni fasılların açılabilmesi için gerekli ulusal mevzuatın gerçekleştirildiğinin, fakat siyasi iktidarın uygulamaları ile bu noktadan çok uzak olduğunun altını çizmekle birlikte heyettekileri Türkiye-Avrupa Birliği Müzakereleri çerçevesinde 23. ve 24. fasılların açılması konusunda katkı sunmaya davet etti. Köklü bir demokrasi geçmişine sahip Türkiye’nin, temel hak ve özgürlükleri içselleştirmebakımından herhangi bir sorunu olmadığına vurgu yapan Durakoğlu, siyasi iktidarın halkın demokrasi talebine kapalı olmaması gerektiğine, düşünce ve ifade özgürlüğü ile medya özgürlüğününTürkiye-AB ilişkilerinin sürdürülebilirliğini sağlamadaki önemine de değindi

Türkiye Avrupa Forumu bünyesinde genç liderler, daha önce 1 Mart 2019 tarihinde de İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu ile görüşmüştü.

Türkiye Avrupa Gelecek Forumu Hakkında;

Türkiye Avrupa Gelecek Forumu, Türkiye ve Avrupa arasında kalıcı ve sürdürülebilir bağlar kurmak ve mevcut bağları yenilemek amacıyla, Alman StiftungMercator tarafından, TÜSİAD ve Berlin Bosphorus Initiative ile beraber 2015 yılında kurulmuştur. Bu kapsamda her yıl Avrupa’dan ve Türkiye’den gelen 30 genç lidere etkileşimli tartışma yapma, uygulamalı atölye çalışmalarına katılma ve Avrupa çapında görüş alışverişinin etkisini deneyimleme amacıyla bir platform sunmaktadır.