Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 29.07.2019 08:56
  • Haber Giriş : 16.07.2019 17:58
  • Etkinlik : 16.07.2019

Rotterdam Barosu Başkanı Peter Hanenberg ve beraberindeki heyet ile Fransa Barolar Birliği temsilcileri İstanbul Barosu’nu ziyaret etti

Rotterdam Barosu Başkanı Peter Hanenberg ve beraberindeki heyet ile Fransa Barolar Birliği temsilcileri ve Sınır Tanımayan Avukatlar ile 16 Temmuz 2016 saat15.00'da yapılan görüşmede avukatlık mesleği ve savunma hakkının kullanımına ilişkin güncel sorunlar ele alınarak, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. İstanbul Barosu başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, yargı alanında yaşanan gelişmeleri ve avukatların rolü konusunu anlattıktan sonra AB müzakereleri çerçevesinde 23 ve 24. fasılların açılması konusunda katkı istedi.  Görüşmede İstanbul Barosu başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nun yanı sıra İstanbul Barosu yönetim kurulu üyeleri Av. Dr. Ayça Özok Ener ve Av. Sinan Naipoğlu da hazır bulundular.

Rotterdam Barosu ile İstanbul Barosu arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak verimli geçen görüşmenin sonunda, başkan Av. Mehmet Durakoğlu ziyaretçilere teşekkür edip, Rotterdam Barosu başkanının armağanı Rotterdam’ın 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yeniden inşasını gösteren fotoğraf albümünden oluşan kitabı kabul etti ve İstanbul Barosu’nun teşekkür plaketini takdim etti.