Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 09.07.2019 13:14
  • Etkinlik : 08.07.2019

SEM Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 08 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 13.00’da Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Elif Görgülü, hukuk fakültesinde tamamen teorik bilgilerle donatılan stajyerlere verilecek eğitimde teorik bilgilerin pratik olarak mesleğe uyarlanacağını söyledi.

Görgülü, staj eğitiminin amacının, toplumun değişen, gelişen gereksinimlere göre, onları iyiye doğru yönlendiren ve yorumlayan, bir taraftan da kendini yenileyen ve geliştiren hukukçuların yetiştirilmesi olduğunu bildirdi. Görgülü, konuşmasının devamında eğitim programına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu da, bugün başlayan staj eğitim döneminin ilk dersini verdi.

Durakoğlu, İstanbul Barosunun staj eğitimini, başka baroların aksine ve dünyanın en büyük barosu olma özelliğine uygun olarak hiçbir kısıtlama getirmeden büyük bir özveriyle sürdürdüğünü söyledi.

Staj eğitiminde, mesleğinde uzman yetkin hukukçuların görev aldığını ve gönüllülük esasına uygun olarak yerine getirdiklerini vurgulayan Durakoğlu, “Bugün sahip olduğunuz duygu, üç haftalık eğitimden sonra sahip olacağınız duyguyla aynı olmayacak. Bu üç hafta içinde alacağınız bilgileri başka zaman almanız, edinmeniz mümkün değildir. Biz avukatlar en az kendi hukukumuzu biliyoruz. Bunu aşabilmeliyiz. Bu bilgiyi en iyi alabilecek yerdesiniz. Bu bilgiyi sizlere verecek bu mesleğin ustalarıdır” dedi.

Bu ülkede stajyerliğin garip bir tarafı bulunduğunun altını çizen Durakoğlu, hâkim ve savcı adayına para verip staj yaptıran bir devletin, avukat stajyerine para vermemesi bir yana, başka yerden para almasını da engellemesinde nasıl bir mantık bulunduğunu anlayamadığını bildirdi.

Yapay zekânın avukatlık mesleğine etkisi üzerinde duran ve gelecekte yaşanması ve karşılaşılması muhtemel durumları anlatan Mehmet Durakoğlu, “Bütün bu olup bitenleri bir fırsat olarak değerlendirerek geleceğe kendinizi umutla taşıyabilmenin her şeyin bittiği anlamında değil, belki de yeni bir sürecin başladığı anlamında içinde bulunduğunuz konumdan geçtiğini unutmayın” dedi.

Stajyerlerin avukatlık mesleğinden önce ana dili gibi İngilizce öğrenmelerini ve şimdiden uzmanlaşma konusunda kariyer planlaması yapmalarını öğütleyen Durakoğlu, İstanbul Barosu olarak Meslek İçi Eğitim Merkezini kurduklarını ve burada İngilizce eğitimlerine başlayacaklarını, ayrıca 25-30 kişilik sınıflar oluşturarak uzmanlaşma amaçlı sertifika eğitimleri yapacaklarını, bunun yeni bir aşama olacağını kaydetti.