Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 09.07.2019 12:47
  • Etkinlik : 13.09.2019

Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) Uluslararası Yarışma Duyurusu

Avrupa Barolar Federasyonu (FBE), 13-14 Eylül 2019 tarihlerinde Berlin Barosu ev sahipliğinde Uluslararası İnsan Hakları Yarışması düzenlemektedir.

Birincisi 2016 yılında Varşova Barosu’nun ev sahipliğinde yapılmış olan Uluslararası Hukuk Yarışması’nda, Avrupa Barolar Federasyonu’nun kurucu üyelerinden olan İstanbul Barosu şampiyon olmuştu. İstanbul Barosu bu yarışmaya iki ekip ile katılmış, ikinci ekip de üçüncülüğü İspanya’nın Bilbao ekibi ile paylaşarak dereceye girmişti.

35 yaşın altındaki genç avukatların katılımına açık olan bu yılki uluslararası insan hakları yarışmasında, genç avukatlar sözel sunum becerilerini uluslararası avukat camiası önünde sergileme, Hukuk İngilizcelerini ve İngilizce sunum becerilerini geliştirme ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen avukatlar ile tanışma imkanı bulacaklar.

Avrupa Barolar Federasyonu İnsan Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen ve avukatların bireysel olarak yarışacakları yarışmanın bu yılki konusu “İfade Özgürlüğü”.

Yarışmanın kazanına, FBE Başkanlık Ödülü,  24-26 Ekim 2019 tarihlerinde Lizbon’da gerçekleştirilecek olan FBE Kongresi’nde takdim edilecektir. Buna ek olarak, yarışmanın kazananıno, Krakow Barosu da, FBE Kurucu Üyelerinden olan MarianAnczyk’ın adını verdikleri bir ödül ile (Krakow’da bir haftasonu) onurlandıracaktır.

Yarışmaya katılmak isteyen adayların, İngilizce özgeçmişleri ve İngilizce niyet mektupları (letter of intent)  ile birlikte “2019 yılında Avrupa’da Mülteci Hakları” konusunda İngilizce dilinde hazırlanmış 200 kelimelik bir çalışmayı, 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar information@istanbulbarosu.org.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Özgeçmişler üzerinden yapılacak ön elemenin ardından mülakata katılmaya hak kazanan adaylara,1 Ağustos Perşembe günü yapılacak olan mülakatin yer ve saati e-mail yoluyla 24 Temmuz 2019Çarşamba günü bildirilecektir. İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi tarafından yürütülecek olan mülakatların sonuçları, mülakata katılan adaylara e-mail yoluyla gönderilecektir.

Detaylı bilgi için:

Av. Ayşegül Bedia Tansen, Dış İlişkiler Merkezi Başkanı- aysegul.tansen@gmail.com

Ece Basmacı Karalar, Dış İlişkiler Koordinatörü- information@istanbulbarosu.org.tr

Yarışma bilgisi için tıklayınız.