Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 05.07.2019 15:00
  • Etkinlik : 05.07.2019

İstanbul Barosundan Çorlu Mağdurlarına Destek

08.07.2018 tarihinde Çorlu’da meydana gelen ve kayıtlara “tren kazası” olarak geçen katliamda yitirdiğimiz 25 kişi ile yüzlerce yaralının müştekisi olduğu davanın, Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmasına İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu da katıldı.

Destek vermek isteyen avukatların ve müştekiler ile yakınlarının yoğunluğu nedeniyle Çorlu Adliyesi Konferans Salonunda yapılan duruşma öncesinde, emniyet güçlerinin şiddet kullandığı gözlenirken, duruşma öncesinde kapıların kapatılması nedeniyle birkısım avukatlar ile müştekilerin salona girememeleri nedeniyle yaşanan tartışma, bu tartışmada da emniyet güçlerinin şiddeti, duruşmanın geç başlamasına ve yaşananların duruşma zaptına aksettirilerek Mahkeme Heyetinin suç duyurusunda bulunması taleplerine yol açtı. Duruşma savcısının da bu taleplere katılması üzerine Mahkemece oluşturulan ara kararı ile heyet çekilme kararı aldı.

Duruşma sonrasında aralarında İstanbul Barosu Başkanı Av.Mehmet Durakoğlu’nun da bulunduğu Baro Başkanları tarafından açıklamalar yapıldı. Durakoğlu açıklamasında; soruşturmanın etkin yapılamadığını, göstermelik sanıklarla dosyanın kapatılmak istendiğini, yurttaşların hakkını teslim ederek oluşturulacak adalet yerine, üst düzey kamu görevlilerinin yargı eliyle korunduğuna dikkat çekerek, şimdi de “çekilme” adı altında Mahkemenin yargılamadan kaçtığına işaret etti. Yaşanan polis şiddetine de değinen Durakoğlu, bu şiddete maruz kalan bir yargıç ya da savcı olsaydı davranışların değişeceğinde söz ederek, Başsavcılık ve Emniyet nezdinde  ortaya çıkan temel eksikliklerin şikayetçisi ve takipçisi olacaklarını bildirdi.

Mahkemece verilen çekilme kararı ile ilgili olarak Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilecek karara göre belirlenecek yeni duruşma gününde de İstanbul Barosu olarak bu sürecin takipçisi olmaya devam edilecektir.