Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 19.06.2019 11:40
  • Etkinlik : 17.06.2019

Sem Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.30’da Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Elif Görgülü, stajyerlerin hukuk fakültelerinde almış oldukları teorik bilgileri pekiştirmenin yanı sıra, uygulamanın nasıl yapıldığını göstermeyi, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek hukukçu yetkinliğini kazandırmayı hedef aldıklarını bildirdi.

Staj eğitiminde, meslek ilke ve kuraları çerçevesinde stajyerlere aldıkları teorik bilgileri avukatlık hukuku anlamında hayata nasıl geçirecekleri konusunda yardımcı olduklarını belirten Görgülü, savunma mesleğinde başarılı olmak için mesleğe iyi hazırlanmak gerektiğini vurguladı. Görgülü, konuşmasının devamında eğitim programına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, bugün başlayan staj eğitim döneminin ilk dersini verdi.

Bizim ülkemizde avukat stajında mevzuattan da kaynaklanan garip uygulamalar bulunduğunu belirten Durakoğlu, hâkim, savcı stajyerine maaş veren bir devletin avukat stajyerine bırakın maaş vermeyi başka yerden bir geliri olmasını da yasakladığını bildirdi.

Dünyada en kolay avukat olunan bir ülkede yaşadığımızı hatırlatan Mehmet Durakoğlu şöyle devam etti: “ Hiçbir müeyyidesi, sınavı olmayan, hukuk fakültesi mezunu olunca önünde sadece geçirilmesi gereken bir zaman bulunan ve bu zaman sonunda avukat olunan bir ülkeden bahsediyoruz. Bu öyle zannediyorum ki büyük bir bölümünüzün duygularına ciddi bir biçimde yansıyor. Bu ruh halinden kurtulmak gerekiyor. Sizi taahhüt ediyorum ki bu staj döneminde Staj Eğitim Merkezinde üç hafta içersinde öğreneceğiniz şeyler, avukatlık konusunda şimdiye kadar öğrendiklerinizden daha değerli, hepsinden daha fazla gerekli olacak şeylerdir. O nedenle mümkün olduğunca Staj Eğitim Merkezindeki bu eğitimden hocalarınızı ‘sömürmeye’ çalışın. İnanınız ki meslek hayatınızda kullanacağınız daha fazla bilgiyi alabileceğiniz başka bir yer olmayacaktır”.

İstanbul Barosu’nun diğer barolardan çok farklı olarak staj eğitimine büyük önem verdiğini ve bu alana büyük yatırımlar yaptığını kaydeden Durakoğlu, bu alanda çok değerli özveriler sergilendiğini, bu merkezde ders veren hocaların bu işi çok büyük bir özveriyle yaptıklarını söyledi.

Durakoğlu konuşmasının devamında, Hukuk fakültesi enflasyonu ve hukuk eğitiminden kaynaklı sorunlar, dünyada iletişim devrimiyle oluşan yeni tablo, kariyer planlaması, meslekte belli bir dalda yoğunlaşmanın gereği, bilgi edinme ve yabancı dil öğrenmenin zorunluluğu ve baro çalışmalarını katılım gibi konulardaki görüşlerini anlattı.

17 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Barosu Konferans Salonunda yapılan Staj Eğitim Dönem Açılışında İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması'nda Marmara Bölge birincisi olan stajyerlerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.