Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 17.06.2019 17:59
  • Etkinlik : 17.06.2019

Avrupa Hukuki İşbirliği Merkezi (CECJ) İstanbul Barosu’nu Ziyaret Etti

Avrupa Hukuki İşbirliği Merkezi (CECJ-Centre Européen de coopération juridique) Direktörü Ekaterina Safonova ve CECJ’in 17-120 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceği “Tahkim Kararlarının Oluşturulması” konulu toplantıya katılmak üzere İstanbul’da bulunan Rus, Ukraynalı ve Kazak avukatlar, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 9.30’da İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu ile görüştüler.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Moroğlu, heyete ziyaretlerinden onur duyduklarını ifade ederek, farklı ülkelerden avukatlar her ne kadar farklı dilleri konuşsalar dahi, avukatların ortak evrensel değerleri ve kodları içeren ortak bir hukuk dili geliştirdiklerini, bu nedenle de uluslararası işbirliğinin çok önemli olduğunu belirtti, heyete İstanbul Barosu ile ilgili genel bilgiler aktardı. Türkiye’de arabuluculuk ve tahkim ile ilgili son gelişmeleri heyet ile paylaşan Moroğlu, İstanbul Barosu Tahkim Hukuku Merkezi’nin çalışmaları ile ilgili de heyeti bilgilendirdi. Laik hukuk sistemini benimsediklerinin altını çizen Moroğlu, İstanbul Barosu olarak AB’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı.

CECJ Direktörü Safanova, Moroğlu’na misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederek CECJ ve İstanbul Barosu arasında kurulacak bir işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Merkezi Strasbourg’da yer alan CECJ, AB mevzuatı çerçevesinde tüm dünyadan avukatların katılımına açık networking etkinlikleri ve toplantıları düzenliyor.  Bu defa uluslararası ticari tahkim konusunda uzmanlaşmış avukatları biraraya getiren CECJ, insan hakları konusunda da projeler yürütüyor.