Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 30.05.2019 15:46
  • Etkinlik : 29.05.2019

Motivasyon, Uzmanlaşma, Gelecek

İstanbul Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu ile Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonunca düzenlenen ‘Motivasyon, Uzmanlaşma, Gelecek’ konulu panel, 29 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 13.00’da baromuz merkez bina konferans salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, Baronun çok aktif iki komisyonunca düzenlenen çok farklı bir panelde çok değerli konuşmacıların ilginç sunumlar yapacaklarını söyledi. Globalleşen bir dünyada hizmetlerin çok farklı hale geldiğini belirten Naipoğlu, “Eskiden ‘Büyük balık, küçük balığı’ yutar denirdi, şimdi hızlı balık, yavaş balığı yutuyor. Bu mallar açısından böyle, bilgi açısından böyle, her şey açısından böyle” dedi.

Açılış konuşmasından sonra panel oturumlarına geçildi.

İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı, avukatlık mesleğinde uzmanlaşma konusunu ele aldı ve lojistik ve taşıma hukukunda bunun yansımalarını anlattı.

İstanbul Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Hasan Erdem de avukatlık mesleğindeki uzmanlaşmanın iş ve sosyal güvenlik alanındaki yararlarına değindi.

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu, ceza hukukunda uzmanlaşmayı, akademisyen ve avukat bakış açısıyla değerlendirdi.

İstanbul Barosu İdare ve Vergi Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Kaya, avukatlık mesleğinde uzmanlaşmanın vergi hukuku açısından artılarını anlattı.

HR Dergi&HR Thinks Me Kurucu Ortağı/BNME Master Sertifikalı Eğitmeni Alper Toper, ‘Beni Ne Motive Eder’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Kısa bir aradan sonra ikinci oturuma başlandı. İstanbul Barosu üyesi Av. Dr. Başak Ozan Özparlak, Avukatlık mesleğinde yapay zekâ ve hukuk etiği konusu üzerinde durdu.

Okan Üniversitesi Kamu Hukuku Dr. Öğretim Üyesi Evra Çetin, avukatlık mesleğinde uzmanlaşma ve insan hakları konusunu anlattı.

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Naime Elif Görgülü, staj eğitiminin önemi ve uzmanlaşma konusuna değindi.

İstanbul Barosu Banka ve Finans Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Ayça Aktolga Öztürk, banka ve finans alnında blockchain kullanımı hakkında bilgi verdi.

İstanbul Barosu Kişisel Verilerin Korunması Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Hasan Selçuk Turan, kişisel verilerin neden korunması gerektiğini anlattı.

İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezi Başkanı Av. Kerem Donat, genç avukatların uzmanlaşması ve meslekten beklentileri konusu üzerinde durdu.

İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Ömeralp Pulatoğlu da genç avukatların uzmanlaşması ve meslekten beklentileri konusuna tamamlayıcı değerlendirmelerde bulundu.

Panel oturumlarından sonra her iki komisyon da konuşmacılara plaket ve Teşekkür Belgesi sundu.