Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 15.05.2019 09:42
  • Haber Giriş : 17.05.2019 14:44
  • Etkinlik : 16.05.2019

Demokrasi Nöbeti: (16 Mayıs 2019 Perşembe)

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam 19.00-20.00 saatleri arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: 23 Haziran’ın özlemle beklendiğini biliyoruz. 23 Haziran sandığın gerçek gücünün gösterileceği gündür. 23 Haziran sandığın sadece seçme gücünü değil değiştirebilme gücünün de görüleceği bir tarihtir. Bugün aramızda demokrasi için dayanışma gücümüze destek veren gerçek dostlarımız var. Adana Barosu Başkanı, Kocaeli Baro Başkanı, Düzce Barosu Başkanı, Amasya Barosu Başkanı, Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından darp edildikten sonra gözaltına alınan, daha sonra ev hapsi cezasına çarptırılan, ancak bugün ev hapsi kaldırılan ve Adalet Bakanlığınca da hakkında soruşturma izni verilmeyen meslektaşımız Av. Sertuğ Sürenoğlu da aramızda.

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük: Siyasi iktidarın ‘tek adam’ uygulamalarına, parti devleti uygulamalarına, farklı seslere, muhalif kimliklere yargının baskı aracı olarak kullanılması suretiyle 31 Mart sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilen Ekrem İmamoğlu’nun verilen mazbatası alınarak hakkı resmen gasp edilmiştir. Ben buradan İstanbul halkının adalet ve vicdan duygularına seslenerek 23 Haziranda yapılacak seçimlerde hakkı hak sahibine teslim edeceğine olan inancımı belirtmek istiyorum.

Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir: 31 Mart seçimlerine yapılan itiraz sonucu 6 Mayısta YSK bir karar verdi. Bu karar hakkında tüm barolar kamuoyuna yaptıkları açıklamalarla görüşlerini dile getirdiler. Bu açıklamaların hepsi hiçbir ideolojiye dayanmayan salt hukuk adına yapılan açıklamalardı. Kocaeli Barosu olarak 23 Haziran’da gerçekleştirilecek yenileme seçiminde ‘her sandığa bir avukat’ ilkesine dayanarak seçmen iradesine sahip çıkmak amacıyla görev alacağız.

Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay: 31 Mart seçimlerinden sonra YSK’nın İstanbul seçimleri hakkında verdiği karar demokrasi tarihimizde kara bir leke oluşturmuştur. YSK’nın bu kararı yargıya güven kaybını daha da artırmıştır. Biz Düzce Barosu olarak seçim güvenliği ve seçmen iradesinin sağlıklı oluşumu için İstanbul’da olacağız.

Amasya Barosu Başkanı Av. Ahmet Melik Derindere: Aslında hukukçular olarak çok fazla bir şey istemiyoruz. Bizler yaşanabilir bir çevre, yaşanabilir bir kent, kadın cinayetlerinin, çocuk istismarlarının olmadığı bir ülke istiyoruz. Bizler, hukuk istiyoruz, demokrasi istiyoruz, adalet istiyoruz… 19 Mayıs 1919’da, yüz yıl önce Atatürk Samsuna çıktı. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcında O, Amasya Tamiminde ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ demişti. Yüz yıl sonra bu millet yine yeni bir destan yazacak ve bu destanın adı ‘Demokrasi’ olacaktır.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk: 31 Mart’ta bir seçim yapıldı. İktidar partisi İstanbul’da seçimi kaybetti. YSK marifetiyle seçimi iptal ettirdiler. Şimdi yeni bir seçime gidiyoruz. Aslında bu seçimde sadece Büyükşehir Belediye Başkanını seçmeyeceğiz. Biz bu seçimde demokrasi için, beklentilerimiz için oy kullanacağız. ‘Her işin başı sağlık’ deriz, ama özgürlük olmadan, adalet olmadan sağlık olmaz, sağlıktan ve adaletten taviz veremeyiz. 23 Haziran’da da biz bu seçimi itiraz edemeyecekleri bir biçimde daha büyük farkla kazanacağız. Bu kez YSK da onları kurtaramayacak.