Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 14.05.2019 16:21
  • Haber Giriş : 16.05.2019 13:33
  • Etkinlik : 15.05.2019

Demokrasi Nöbeti: (15 Mayıs 2019 Çarşamba)

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam 19.00-20.00 saatleri arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor.

‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’nin bugünkü konukları TBMM önceki Başkanlarından Av. Hüsamettin Cindoruk, Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Ertan Aksoy, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Sedat Tekneci, Yalova Barosu Başkanı Av. Fedai Doğruyol, Kırklareli Baro Başkanı Av. Turgay Hınız’dı.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: “Biz YSK’nın hukuksuz ve üstelik kendi içtihatlarına aykırı biçimde tesis ettiği, seçimlerin yenilenmesine yönelik bu kararla mutabık değiliz. Biz İstanbul’a 23 Haziranda bir belediye başkanı seçmekle kalmayacağız, İstanbul’a demokrasiyi getireceğiz. Biz vicdanları örgütleyerek yeniden demokrasimize kavuşacağız. Bu nöbetin ismi o yüzden ‘demokrasi için dayanışma’ nöbeti. Avukatlar olarak sonuna kadar sandıklara sahip çıkacağız. Oyları çaldırmayacağız. Seçmen iradesinin sandığa yansıması için ne mümkünse yapacağız. Bugün yine çok özel konuklarımız var. Türk siyasetinin Duayeni burada, Basın Konseyinin değerli başkanı ve yürütme kurulu üyeleri, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova Baro Başkanlarımız burada. Sizlere hitap edecekler”.

TBMM önceki Başkanlarından Av. Hüsamettin Cindoruk:  “Bugün Türkiye tam bir hukuksuzluk dönemi yaşıyor. Bu hukuksuzluğu aşmak da başta avukatlara, yargıçlara, barolara ve hukukçulara düşmektedir. Geçmişte de bu tür hukuksuz dönemler yaşanmış ve hukuk askıya alınmıştı. Bu bir rejim meselesidir. Başkanlık sistemi tutmamıştır. Sistem çökmüştür. Halkın iradesiyle ortaya çıkmış TBMM’nin tesisini istiyoruz. Bu sıkıntılar aşılabilir. O günler gelecektir. Bunları aşmak için herkesi demokrasi cephesine çağırıyorum. Bu mücadelenin sonunda her şey güzel olacaktır”.

Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Ertan Aksoy: “31 Martta halkımız, yolsuzluğa, otoriteye, tek adama, soyguncuya, hırsıza gereken cevabı vermiştir. Bu cevabı tanımayan iktidar partisi ve küçük ortağı kazanılmış bu hakkı iptal ettirmiştir. Bu hakkı toplum adına bir kere daha almak hepimizin boynunun borcudur, en büyük sorumluğumuzdur. Adaleti, eşitliği, özgürlüğü yeniden tesis edeceğiz ve her şey çok güzel olacak”.

Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Sedat Tekneci: “Demokrasi nöbetini benimsiyoruz, dayanışma için buradayız. Gerçekten Yüksek Seçim Kurulu 6 Mayıs kararıyla halkın iradesini yok saymıştır. Kendi içtihatlarına da aykırı bu kararla hak mücadelesi vereceğiz. Tekirdağ’da da bazı usulsüzlükler oldu. Bunlarla mücadele halindeyiz. Demokrasi için mücadelemizi sürdüreceğiz”.

Yalova Barosu Başkanı Av. Fedai Doğruyol: “23 Haziran’da tüm Yalova’daki avukatlar İstanbul’da sandık başlarında görev yapacaklar. Yalova seçimlerini iptal ettirmek için de büyük baskılar yaptılar, ama başaramadılar. Yalovalılar hak ve haklının yanında yer aldılar”.

Kırklareli Baro Başkanı Av. Turgay Hınız: “Yüksek Seçim Kurulu’nun 6 Mayıs kararı tam kanunsuz bir karardır. Bu kararla mücadele etmek hukukçuların asli görevidir. Aynı zarftan çıkan üç oyu geçerli birini geçersiz saymak hukuken izah edilebilecek bir durum değildir. YSK bu kararıyla Türk hukuk tarihine kara bir leke eklemiştir”.