Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 14.05.2019 09:27
  • Haber Giriş : 15.05.2019 13:56
  • Etkinlik : 14.05.2019

Demokrasi Nöbeti: (14.05.2019 Salı)

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam 19.00-20.00 saatleri arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor.

‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’nin bugünkü konukları Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun ve Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Altan Tekin’di.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: “Bu akşam inançlarımızı yeniden tazeleyeceğiz ve 23 Haziran’a doğru çıktığımız yolda bir kez daha sandığın güvenliğinin sağlanması, halk iradesinin gerçekten sandığa yansıyabilmesi için biraz daha ilerleyeceğiz. Bizi destekleyen çok değerli dostlarımız var. Dün akşam Antalya ve Aydın barosu ve Makine Mühendisleri Odası ile birlikteydik, bu akşam da Bursa Barosu ve Çevre Mühendisleri Odası ile beraberiz”.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun: “Biz avukatın sadece hukuki kimliğiyle ilgileniyoruz. Her vicdanlı avukatın sandıkta seçmenin oyuna sahip çıkacağını biliyoruz.

Bizi bu seçime götüren YSK’ya da bir çift laf etmek gerek. Sayın İstanbul Barosu Başkanımız, ‘bir yargı kararından sonra ilk kez gerekçeyi beklemedim’ demişti. Gerekçe beklemiyoruz. Çünkü bu tip kararlar gerekçesiyle birlikte açıklanır. Sonradan kamuoyunda oluşturulan algıya göre bir gerekçe yazılamaz, yazılmamalıdır. Bizim okuduğumuz kararda bir gerekçe var. Sandık kurullarının usulsüz oluşturulması. Seçime katılan adaylardan biri ve bir partinin genel başkanı ‘oylarımızı çaldılar’ diyor. Hırsızlığı kim yaptı, kim izin verdi? Bunu kimse söylemiyor. Bu konuda bir soruşturma yok, görevden alma yok. O sandık kurullarını kim oluşturdu ve aynı sandık kurullarıyla başka seçimler de yapıldı, o zaman niye göz yumuldu. Bütün bunlar vatandaşın gözü önünde oldu.

Yolsuzluk ve usulsüzlüğün sadece İstanbul’da değil, bütün Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da yapıldı. Bursa Büyükşehir belediye başkan adayları arasında çok az bir fark var. Mustafakemalpaşa’da belediye 5 belediye görevlisinden sandık başkanı, başkan yardımcısı ve üye oluşturuldu. Buna yapılan itiraz YSK tarafından reddedildi. Demek ki sandık kurulunun oluşturulması seçim iptalini gerektirmiyor. Ama konu İstanbul olunca sandık kurullarının oluşumu seçimin iptaline gerekçe olabiliyor. Ve hukuk katlediliyor”.

Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Altan Tekin: “YSK, 6 Mayıs’ta hukuku dışı, siyasi baskılarla almış olduğu bir kararla İstanbul halkının sandıkta göstermiş olduğu iradeyi gasp etmiştir. Milli iradeye saygı çağrısı yapanlar, seçimde aradıklarını bulamayanlar ortaya çıkan sonuca tahammül edememişlerdir. ‘Geçmişte İstanbul’a ihanet ettik’ diyenler, dün İstanbul’un doğansı katledenler, bugün de İstanbul halkının sandıkta gösterdiği iradeyi yok saymaya çalışmaktadırlar. Biz çevre mühendisleri olarak Türkiye’nin her yanındaki çevre mücadelesinde olduğu gibi emekten, doğadan hukukun üstünlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz ve bu mücadelelerin bir parçasıyız”.