Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 14.05.2019 17:00
  • Etkinlik : 13.05.2019

Demokrasi ve Dayanışma Nöbeti Devam Ediyor

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam 19.00-20.00 saatleri arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ devam ediyor.

13 Mayıs Pazartesi günü saat 19.00-20.00 arasında tutulan Demokrasi İçin Dayanışma Nöbetinin konukları Antalya Barosu Başkanı Av Polat Balkan,  Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ve Makine Mühendisleri Odası Başkan Vekili Ali Haydar Karaçam’dı.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başlayan nöbette ilk olarak Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan konuştu. Balkan, Yüksek Seçim Kurulunun hukuk cinayeti işlediği kararından sonra Antalya Barosu olarak bir bildiri yayınlayarak düşüncelerini kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi. Polat Balkan bu görüşleri yinelemek için bildiriyi okudu.

Polat Balkan konuşmasının sonunda “Mesleğimizin onuru ve saygınlığını korumak, yaşanan adaletsizliklere dikkat çekmek için seçimlere kadar her gün cüppelerimizi bürolarımızın camlarına asacağız ve 23 Haziran’da da Antalya Barosu olarak İstanbul halkının yanında olacağız” dedi.

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt da YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal eden kararı üzerine baro olarak kamuoyuna yayınladıkları basın açıklamasını sundu. Bozkurt konuşmasını şöyle tamamladı: “23 Haziran’da Aydın Barosu avukatları da sandık ve seçimi güvenliği için İstanbul’da olacaktır. İstanbul Barosunun ev sahipliğinde yapılacak her türlü hukuk ve demokrasi mücadelesine hazırız. Bu ülkenin avukatları bu halkın haklarını savunmak için dimdik ayaktadır ve hiçbir gücün karşısında eğilmeyecektir”.

Demokrasi İçin Dayanışma Nöbetinde konuşan Makine Mühendisleri Odası Başkan Vekili Ali Haydar Karaçam da özetle şöyle dedi: “Biz her zaman demokrasi içersinde kalarak mücadelemizi devam ettireceğiz. Biz burada halk olduğumuz ve onların her istediklerini yapamayacaklarını burada haykıracağız. 23 Haziran’da yapılacak seçim sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi değildir. Bu seçim faşist ve şeriatçı iktidara karşı demokrasinin mücadelesi olacak. Bunların arkasından her zaman adalet diye hukuk diye haykıracağız”.

İstanbul Barosu Başkanlığınca her gün saat 19.00-20.00 arasında Baromuz merkez binası önünde tutulan Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti 23 Haziran seçimlerine kadar devam edecek.