Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 14.05.2019 15:58
  • Etkinlik : 13.05.2019

Sem Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 13.00’da Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Elif Görgülü, Staj eğitiminde, meslek ilke ve kuraları çerçevesinde stajyerlere hukuk fakültelerinde almış oldukları teorik bilgileri pekiştirmeyi, uygulamanın nasıl yapıldığını göstermeyi, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek hukukçu yetkinliğini kazandırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Görgülü, “Burada Staj Eğitim Merkezinde almış olduğunuz teorik bilgileri pratik avukatlık hukuku anlamında hayat nasıl geçirerek yetkin birer hukukçu olacağınız konusunda sizlere yardımcı olmaktır. Savunma mesleğinde başarılı olmanızın ön koşulu bu mesleğe iyi hazırlanmak olduğunun bilincindeyiz” dedi. Görgülü, konuşmasının devamında eğitim programına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, bugün başlayan staj eğitim döneminin ilk dersini verdi. İstanbul Barosunun staj eğitiminde büyük bir özveri gösterdiğini belirten Mehmet Durakoğlu, bazı baroların aksine hiçbir kısıtlama getirmediklerini, kota koymadıklarını, yılda 5 binin üzerinde stajyere eğitim verdiklerini söyledi.

Gerçek bir avukat olmak isteyenler için en fazla gerekli olacak şeylerin bu üç haftalık eğitimde alındığını kaydeden Durakoğlu, “Neyin doğru neyin yanlış olduğunu da bu üç haftada öğreneceksiniz” dedi.

İstanbul Barosunun üye sayısının geçen hafta 45 bini bulduğunu, Türkiye’de 122 bin avukat ve 83 bin 500 hukuk fakültesi öğrencisi bulunduğunun altını çizen Durakoğlu,  4 yıl sonra bu ülkede 200 bin avukat olacağını, bunun da ne İstanbul’un ne de Türkiye’nin ihtiyacını ifade eden bir sayı olmadığını bildirdi.

Bu obez büyümenin sakıncalarını her zaman anlatmaya çalıştıklarını ancak geri dönüş alamadıklarını ifade eden Durakoğlu, bunun siyasal bir terci olmadığını, bu konuda hiç suçu olmayanların öğrenciler olduğunu vurguladı.

Bu bozuk düzende geleceğin avukatlarının kritik bir eşikte bulunduklarına işaret eden Mehmet Durakoğlu, “Çünkü avukatlık bundan böyle çok ciddi biçimde nitelik isteyen bir mesleğe yönelmektedir.  Bir iletişim devrimi kapının önündedir. Böyle bir tabloda avukatlığın ne şekilde, ne kadar etkilenebileceği son derece önemlidir” dedi.

Bugün genç avukatların önünde iki olgu bulunduğunu hatırlatan Durakoğlu, bunlardan bir tanesinin iletişim devriminin dilinin İngilizce olmasından kaynaklanan İngilizce dayatması, ikincisinin de 8-10 yıl sonra bugünkü avukatlığın ötesinde bir avukatlığa intibak edebilmek olgusu olduğunu söyledi.

Durakoğlu, bir başka önemli noktanın da meslekte uzmanlaşma zorunluluğu olduğunu, bu nedenle stajyer avukatların belli bir alanda uzmanlaşmaları için kariyer planlaması yapmaları gerektiğinin altını çizdi.