Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 13.05.2019 08:53
  • Etkinlik : 10.05.2019

Demokrasi Nöbetine Katılım Genişliyor

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu yönetimince başlatılan ve her akşam 20.00-21.00 saatleri arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi Nöbeti’ne verilen destek giderek büyüyor.

Başlangıçta avukatların tuttuğu Demokrasi Nöbetine katılın da giderek genişliyor. 10 Mayıs 2019 Cuma akşamı tutulan Demokrasi Nöbetine kısa adı İMOK olan İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu temsilcileri de katılarak kurumsal olarak desteklerini açıkladılar.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, yaptığı konuşmada, 23 Haziran’ı ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ diye bitirmek için ant içmiş olanların, bunun sadece bir belediye başkanı seçmenin ötesinde olduğunu ve bunun gerçekten bir demokrasi mücadelesi olarak algıladıklarını söyledi.

Durakoğlu, bugün her günden biraz daha farklı olarak, avukatlar olarak, hukukçular olarak 23 Haziranda bütün sandıklara sahip çıkarak seçmen iradesinin gerçek anlamda oluşması için ne gerekiyorsa yaparak, bütün hukuki yardımları verme karalılığında bulunduklarını bildirdi.

Bu desteği meslek örgütleri, emek kesimi ve sivil toplumla örgütlenerek daha güçlü biçimde yerine getirmeye çalışacaklarını belirten Mehmet Durakoğlu şöyle konuştu: “Bugün İstanbul’da öteden beri birlikte olduğumuz kısaca İMOK diye belirttiğimiz meslek odaları dayanışma için buradalar.  Gelecek hafta DİSK, KESK, TÜRKİŞ’in sendikaları da burada olacak. Meslek odaları ve emekçilerle birlikte olacağız ve bu işi 23 Haziran akşamında ‘her şey çok güzel olacak’ diye bitireceğiz. Şimdi sözü meslek odaları temsilcilerine bırakıyorum”.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip: İstanbul Barosunun başlatmış olduğu ‘Demokrasi Nöbeti’ne destek olmaya geldik. Çünkü ‘adalet olmadan tababet olmaz’. Bunu çok yakından biliyoruz. İnsanın sağlığı ancak güvenli kurumlar olduğunda, işleyen bir demokrasi olduğunda, sağlıklı işleyen bir adalet sisteminde mümkündür. Geçen hafta Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyelerimiz sadece ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ dedikleri için yıllarca hapis cezası aldılar. Dün sendikacıların, barış akademisyenlerinin, hekimlerin başına gelenler tüm halkımızın başına gelmiştir. Adaletsizlik her yeri kapsamış durumda. Bu nedenle aydınlık bir gelecek için baromuzun ‘Demokrasi Nöbeti’ne hekimler olarak destek veriyoruz”.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Aslan: “Ben bu demokrasi mücadelesini işsizin, kadınların, çocuklarımızın çağdaş bir yaşam mücadelesi olarak görüyorum. Hiçbir vicdana ve hiçbir kurala uymayan dayatmalara karşı İstanbul Veteriner Hekimler olarak diğer meslek odalarıyla birlikte baronun eylemini desteklememiz devam edecek. Çünkü en önemli sorunlar demokrasi, ekonomi, adalet diyoruz. Bugüne kadar mücadelelerde bir mahcubiyet, bir çekingenlik vardı, ama bugün şunu görüyoruz: Haksızlık, hukuksuzluk, baskı ne kadar artarsa artsın bugün onun karşısında giderek büyüyen bir kucaklaşma, birlik olma görüyoruz. Bunun güzel sonucunu ‘Her şey daha güzel olacak’ diyerek 23 Haziran akşamı alacağımıza inanıyorum”.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cenap Sarıalioğlu: “Birçok hukuksuzluğu içinde barındıran bir 31 Mart süreci yaşadık. Günlerce sonuçlanmayan bir seçim, defalarca sayılan oylar ve 17 gün sonra iptal edilen, gerekçe olarak da sandıktan çıkan dört oydan üçünün geçerli, birinin geçersiz sayıldığı bir sonucu hep birlikte yaşadık. Tüm bu hukuksuzluklara karar verenler hala vicdanlarıyla boğuşup bu işin muhasebesini yapıyorlar. 10 milyon İstanbullunun oylarını çöpe attılar, heba ettiler. O seçmen 23 Haziranda o oyların hesabını soracaktır. Buna inanıyorum ve hep birlikte bunun mücadelesini vereceğiz.”

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Akçelik: “Uzun uzun konuşmaya gerek yok, bundan sonra yapacağımız şey, her şeyin çok güzel olabilmesi için omuz omuza mücadele etmektir. Şunun altını çok iyi çizmemiz lazım, 17 yıllık iktidarları boyunca her dönemde milli iradeyi, sandığı ve seçimleri gösterenlerin seçmen iradesine göstermiş olduğu tahammülsüzlüğü bir kez daha görmüş olduk. Seçim kurullarına baskı yapan, seçmen iradesini gasp eden bir iktidarın ayakta kalma şansı yoktur”.

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Erol Demirel: İçinde bulunduğumuz süreç gösteriyor ki, her şeye rağmen sözün bittiği yerdeyiz. Demokrasi nöbetine destek olmak için buradayız. Bugün 31 Martta halkın verdiği karara karşı, YSK‘nın almış olduğu haksız hukuksuz kararı protesto etmek için buradayız.  23 Haziranda yapılacak seçimlerde tekrar yüzümüz gülecek, umutlanacak ve aydınlık yarınlara yelken açacağız. Bu inanç içinde her şey çok güzel olacak diyorum.”

Türk Diş Hekimleri Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Özgür Varoğlu: “31 Martta yerel yöneticilerimizi seçmek için sandık başına gittik. Oylarımızı kullandık seçimimizi yaptık. Belediye Başkanımızı seçtik. Bu seçimi oylarımızı çaldırmadığımız için kazandık. Belediye Başkanımızı seçiyoruz, başkanı da çalıyorlar. Şimdi yapacağımız şey, 23 Haziranda yapılacak seçimde, oylarımıza, sandıklarımıza ve tutanaklarımıza örgütlü olarak daha fazla sahip çıkmaktır. Sandığı bir kez daha önümüze getirdiler. O sandığı bin kez daha önümüze getirseler o sandıktan barış, kardeşlik, güzel günler çıkacak. O zaman her şey çok güzel olacak.”

Demokrasi Nöbeti 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren saat 19.00-20.00 arasında tutulacak.