Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 15.04.2019 20:50
  • Etkinlik : 15.04.2019

Sem Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 15 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 13.00’da Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Elif Görgülü sözlerine şöyle başladı: “Staj Eğitim Merkezinde geçireceğiniz üç haftalık eğitim süresince, amacımız, meslek ilke ve kuraları çerçevesinde sizlere hukuk fakültelerinde almış olduğunuz teorik bilgilerinizi pekiştirmeniz, uygulamanın nasıl yapıldığını görmeniz, mesleki bilgi ve beceriniz geliştirerek hukukçu yetkinliğinizi kazandırmak olacaktır. Burada Staj Eğitim Merkezinde almış olduğunuz teorik bilgileri pratik avukatlık hukuku anlamında hayat nasıl geçirerek yetkin birer hukukçu olacağınız konusunda sizlere yardımcı olmaktır. Savunma mesleğinde başarılı olmanızın ön koşulu bu mesleğe iyi hazırlanmak olduğunun bilincindeyiz”.

Görgülü, konuşmasının devamında eğitim programına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, bugün başlayan staj eğitim döneminin ilk dersini verdi. Durakoğlu’nun konuşmasının satır başları özetle şöyle: “Biz avukatlar olarak en az bildiğimiz şey kendi hukukumuz. Başkalarının hukuku ile ilgilenmek görevimiz olduğu için kendi hukukumuzla pek fazla ilgilenmiyoruz. Bu nedenle de mesleğe başlarken başımıza gelmedik de kalmıyor”.

“İstanbul Barosu staj eğitimini büyük bir özveriyle gerçekleştiriyor. Bu konuda diğer barolardan çok farklıyız. Hesapsız kitapsız açılan hukuk fakültelerinden gelen mezun sayısı, mesleğin niteliği açısından pek umut vermiyor. 2016-18 döneminde İstanbul Barosuna 5 bin yeni avukat katıldı. Bu rakam önümüzdeki iki yıl itibariyle 6 bin, 6 bin 500’e çıkacak. İstanbul Barosunda şu an 45 bin avukatız. Türkiye’de de 123 bin avukat var. Bunların hiç birisi ihtiyacı ifade eden sayılar değil. Bu durumun vereceği mesajları birlikte almak ve birlikte çözüm bulmak zorundayız”.

Yapay zekâ gibi gelişmelerin etkilerine hazır olmalıyız. Yapay zekâ dünyada bir takım meslekleri ortadan kaldıracak, bir takım meslekleri değiştirecek ve yeni meslekler de gelecek. Avukatlık belki değişen meslekler arasında olacak. En geç 10 yıl sonra yeni bir avukatlık modeli ortaya çıkacak. Bu yeni avukatlık modeline uygun şekilde kendinizi geliştirmek zorundasınız. Bu yeni modele hazırlık için en az bir yapancı dili, özellikle İngilizceyi iyi bilin ve mutlaka en az belli bir alanda uzmanlaşın”.

“Biz baro olarak İngilizce kursları ve üniversitelerle anlaşarak ve onlarla işbirliği yaparak sertifika eğitimleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Sizin de bir kariyer planlaması yapmanız şart. Avukatlıkta bulunan bakir alanlarda uzmanlaşmak için çok çaba gösterin”.

Açılış dersinin tamamlanmasından sonra derslere devam için Staj Eğitim Merkezine geçildi.