• Son Güncelleme : 21.03.2019 15:08
  • Haber Giriş : 08.03.2019 13:27
  • Etkinlik : 21.02.2019

İstanbul Barosu'nun Açtığı Davalar

Av. Aynur Tuncel Yazgan ve Av. Bahri Bayram Belen tarafından hazırlanan ve 94.9 Açık Radyo’da yayınlanan “Hukuk Güvenliği” programında, İstanbul Barosu’nun açtığı, müdahil olduğu davalar konuşuldu.

İstanbul Barosu vekili Av. Atilla Özen’in katıldığı bu programların ilki olan 21 Şubat 2019 tarihli programda Baroların niteliği, tarihsel süreçte İstanbul Barosu’nun kendisini konumlandırdığı yer, yasadaki “avukatlık mesleğini ve meslektaşlarını savunmak”, “hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak” görevi kapsamında İstanbul Barosu’nun açtığı ve müdahil olduğu davalar, bu davalardaki menfaat ilgisi konuşulmuştur.

28 Şubat 2019 tarihindeki ikinci programda, Baro tarafından yapılan suç duyuruları, özellikle Sigortacılık alanında İstanbul Barosu’nun Hazine Müsteşarlığı aleyhinde açtığı davalar konuşulmuştur.

21 Mart 2019 tarihindeki üçüncü programda , Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında çıkartılan yönetmeliklere karşı İstanbul Barosu’nun açtığı davalar ve dava süreçleri konuşulmuştur.