• Son Güncelleme : 04.03.2019 14:01
  • Haber Giriş : 05.03.2019 17:46
  • Etkinlik : 04.03.2019

Sem Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 04 Mart 2019 Pazartesi günü saat 13.00’da Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Elif Görgülü, üç haftalık eğitim süresince amaçlarının, stajyerlerin meslek ilke ve kuralları çerçevesinde hukuk fakültesinde aldıkları teorik bilgileri pekiştirmek, uygulamanın nasıl yapıldığını görmek ve mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilerek hukukçu yetkinliğini kazanmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Savunma mesleğinde başarılı olmanın koşulunun bu mesleğe iyi hazırlanmak olduğunun bilincinde olduklarını belirten Görgülü, hukuk öğretimi ve staj eğitiminin bu hazırlık sürecinin iki temel aşaması olduğunu vurguladı. Görgülü daha sonra, staj eğitiminin amacı, staj eğitim yönetmeliği ve eğitim programı hakkında bilgi verdi.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, bugün başlayan staj eğitim döneminin ilk dersini verdi.

İstanbul Barosunun staj eğitim konusunu çok önemsediğini, diğer borlar gibi bir kota koymadığını belirten Moroğlu, stajyer avukatların sayısının beklenenin çok üzerine çıkmış olmasına rağmen, tüm stajyerlerin bu eğitime ulaşabilmesini sağlamak amacıyla bu tutumu sürdürdüklerini bildirdi.

Kendisinin kadın hukuku alanında çalışmalar yaptığını belirten Moroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Haftası dolayısıyla stajın ilk dersini bu konuya ayırdığını söyledi.

Av. Nazan Moroğlu, konuşmasında kadın hukuku, kadın haklarının geçmişten günümüze geçirdiği evreler, dünyadaki durum ve uluslar arası sözleşmelerin önemi üzerinde değerlendirmelerde bulundu.