Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 04.03.2019 17:08
  • Etkinlik : 22.02.2019

Sosyal Hizmetler Kanununun İki Maddesine Ek Yapıldı

7166 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bakı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 11 ve 12. Maddelerine 21.02.2019 tarihinde ek fıkra eklendi.

Kanundaki değişiklik 22 Şubat 2019 tarih ve 30694 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İlgili kanun değişikliği şöyle:

MADDE 11 – 22.5.2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 112 nci maddesine beşinci

Fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“4734 sayılı Kanunun 62 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi uyarınca alt işverenler tarafından çalıştırılan işçilere, 11.9.2014 tarihinden sonra imzalanan ihale sözleşmeleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerinde 11.9.2014 tarihinden sonra geçen süreye ilişkin olarak kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan kıdem tazminatı ödemeleri için sözleşmesinde kıdem tazminatı ödemesinden ötürü alt işverene rücu edileceğine dair açık bir hükme yer verilmemişse alt işverenlere rücu edilmez.”

MADDE 12 – 4857 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 9- Bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla kamu kurum veya kuruluşları tarafından alt işverene rücu edilmek üzere yürütülen davalarda, 112 nci maddenin altıncı fıkrası kapsamında rücu edilmeyecek kısmı için ihtilafın esası hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmedilir, yargılama gideri ve vekâlet ücreti taraflar üzerinde bırakılır. İcra takiplerinde rücu edilmeyecek kısma ilişkin olarak harç alınmaksızın düşme kararı verilir, takip giderleri ile vekâlet ücreti taraflar üzerinde bırakılır. Ancak, bu kapsamda alt işverene rücu edilerek takip ve tahsil edilmiş olan tutarlar, alt işverenler lehine hiçbir şekilde alacak hakkı doğurmaz ve tahsil edilmiş tutarlar iade edilmez.”