Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 28.02.2019 08:50
  • Haber Giriş : 27.02.2019 10:31
  • Etkinlik : 27.02.2019

İstanbul Barosu Sırbistan Barolar Birliği’nin Daveti Üzerine 23.02.2019’da Belgrad’da Gerçekleşen Etkinlere Katıldı

Sırbistan Barolar Birliği’nin Avukatlık Mesleği’nin 157. Yılı kutlamaları kapsamındaki etkinliklere İstanbul Barosu’nun temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Selahattin MERİÇ ve Av. Dr. Ayça ÖZOK ENER katıldılar.

Sırbistan Barolar Birliği Başkanı, Sırbistan Yüksek Mahkeme Başkanları, Adalet Bakanlığı yetkilileri, CCBE Başkan Yardımcısı, çok sayıda baro başkan ve temsilcileri, avukatlar ve basın mensuplarının katıldığı etkinlikte Sırbistan Barolar Birliği Başkanı Av. Viktor GOSTILJAC yaptığı konuşmada özellikle İstanbul Barosu’nun katılımından duyduğu büyük memnuniyeti ifade ederek, İstanbul Barosu önceki Başkanı Av. Prof. Dr. Ümit KOCASAKAL’ın 2013 yılında CCBE İnsan Hakları Ödülü’nü aldığı törende yaptığı konuşmaya vurgu yaparak, avukatların insan hakları, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğünün teminatı olduklarını belirtti.

İstanbul Barosu’nu temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dr. Ayça ÖZOK ENER ise İngilizce olarak yaptığı konuşmasında, İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri adına teşekkür ve başarı dileklerini ileterek, 43.000’nin üzerinde üyesi olan İstanbul Barosu’nun % 45’ini kadın avukatların oluşturduğunu, her iki ülke avukatlarının zengin bir ortak kültürel geçmişi paylaşan ortak sınırı bulunmayan iki komşu ülkenin avukatları olduğunu, aynı coğrafyayı paylaşan Türkiye ve Sırbistan ilişkilerinin avukatlar arasında da artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Etkinlik kapsamında, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, özellikle Balkan ülkelerinin Baro Başkanları ile karşılıklı işbirliği ve avukatlık mesleğinin geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulundular.