Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 27.02.2019 08:53
  • Etkinlik : 26.02.2019

İstanbul Barosunun Hukuk Fakülteleri ve Hukuk Eğitimine Katkısı Devam Ediyor

Baromuzun Hukuk Fakültelerinin eğitimine katkısına  yeni bir işbirliği  daha eklendi. 26 Şubat 2019 tarihinde, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ile MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin arasında, MEF Üniversitesi Rektörlük  binasında, Hukuk Kliniği konusunda geniş kapsamlı bir işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, İstanbul Barosu Başkanlığı ile MEF Üniversitesi Rektörlüğünün iş birliğinde MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Kliniği, Yasama Kliniği, Adli Yazışma Kliniği, Canlandırma Kliniği ve Staj Kliniği kurulacaktır. Taraflar, hukuk klinikleri çalışmalarının kapsamına girebilecek olan, eğitimde uygulamaya yönelik her türlü faaliyet konusunda yardımlaşma ve iş birliği içerisinde olacaklardır. Hukuk Kliniği dersleri kapsamında çalışacak olan tüm kliniklere ilişkin sürecin koordinasyonu MEF Üniversitesi Hukuk Kliniği dersleri koordinatörlerince yerine getirilecektir. Hukuk Kliniği derslerini seçen öğrenciler mevcut Sokak Hukuk Kliniğine ek olarak, İstanbul Barosu’nun iş birliğiyle kurulacak olan çeşitli klinikler içerisinde faaliyet göstereceklerdir.

İmza töreni Baro Başkanı ve MEF Üniversitesi Rektörünün yanı sıra, Baro Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva Karagöz ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ve MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Danışma Kurulu üyesi Av. Muazzez Yılmaz’ın da  katılımıyla gerçekleştirildi.