• Son Güncelleme : 22.02.2019 08:50
  • Haber Giriş : 19.02.2019 21:21
  • Etkinlik : 14.02.2019

İstanbul Barosu İle İstanbul Emniyeti İletişim Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirildi

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın geçtiğimiz ay yaptıkları görüşmeler neticesinde, İstanbul Barosu ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde adli işlem yapan personel arasında iletişimi güçlendirme çalışmaları kapsamında üç toplantı gerçekleştirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe Yerleşkesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü'ne ait brifing salonunda 7-8 ve 14 Şubat tarihlerinde düzenlenen toplantılara çok sayıda şubeden ve büro amirliğinden 800'e yakın emniyet personeli katıldı.

İstanbul Barosu CMK ve AHM'den sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Mehmet Emre Elçi ve Avukat Hakları Merkezi eğitici danışmanı Av. Aynur Tuncel Yazgan'ın iştirakiyle gerçekleştirilen toplantılarda, avukatların görev ve sorumlulukları, soruşturma aşamasındaki yetkileri ve özellikle CMK uygulamasında görev yapan kolluk kuvvetlerinin davranış biçimi ile İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezine son 4 ayda ulaşan olaylar ele alındı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Tuna Coşkun'un da katıldığı 'Baro ile İletişimi Güçlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı'na, Asayiş Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğünde görevli Büro ve Grup Amirleri ile İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı Polis Merkezi Grup Amirleri, Asayiş Büro Grup Amirleri ve Çocuk Büro Grup Amirleri katıldı.

Toplantılarda sorunların çözümünde doğru iletişimin önemine dikkat çekildi.