• Son Güncelleme : 18.02.2019 08:07
  • Haber Giriş : 15.02.2019 10:37
  • Etkinlik : 13.02.2019

Merkez, Komisyon ve Kurul Yönetimleri Toplantısı

İstanbul Barosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren merkez, komisyon ve kurulların Başkan, Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreterden oluşan divanlarının toplantısı, 13 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 18.00’da baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantıda, Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, Genel Sekreter Av. Cengiz Yaka, Genel Sayman Av. Muazzez Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Av. Selahattin Meriç, Av. Sinan Naipoğlu. Av. Burcu Aslan, Av. Dr. Ayça Özok Ener hazır bulundu.

Toplantıyı ‘tanışma toplantısı’ olarak niteleyen Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, bu vesile ile merkez, komisyon ve kurulların yeni dönem çalışmaları, beklentileri ve karşılaştıkları zorluklar konusunu öğrenmeye çalışacaklarını söyledi. Moroğlu, Merkezler, komisyonlar ve kurulların düzenleyecekleri etkinliklerin duyurulması, bazı merkez ve komisyonların birlikte etkinlikler düzenlemesi, bunun koordinasyonu, katılımcı sayısını artırmak amacıyla etkinlik takviminin iyi kullanılması gerektiğini söyledi.

Yönetim olarak, merkez ve komisyonların, kurulların kamuoyuna yapacakları açıklamaların koordinatörlerin bilgisi dâhilinde yapılmasını benimsedikleri konusuna dikkat çeken Nazan Moroğlu, “Sonuçta bunlar baro adına yapılan açıklamalar oluyor” dedi.

Sosyal medyayı etkin kullanmak amacıyla merkez, komisyon ve kurulların kendi çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme, duyuru ve açıklamalarının birlikte çalıştığımız ajans aracılığıyla gerçekleştirilebileceğine vurgu yapan Moroğlu, meslek içi eğitime çok önem verdiklerini, daha önce temel yasaların geldiği günlerde yapılan eğitimlerin çok yararlı olduğunun bilindiğini, bu nedenle yeniden yapılandırılacak ve ‘eğiticinin eğitimi’ anlayışıyla çalışacak merkezin mesleğimize ve meslektaşlarımıza ciddi katkıları olacağını anlattı.

Daha sonra Nazan Moroğlu, merkez, komisyon ve kurul temsilcilerine söz verdi. Temsilciler kısa sunumlarla yapmak istedikleri çalışmalar, ihtiyaçları ve sıkıntıları hakkında bilgi verdiler.

Temsilcilerin konuşmalarının tamamlanmasından sonra sosyal medya konusunda baronun birlikte çalıştığı ajansın yetkilisi Mustafa Can söz aldı. Can, merkez, komisyon ve kurullara ait haber, duyuru, değerlendirme, bilgilendirme ve açıklama gibi konuların sosyal medyada nasıl değerlendirileceğini anlattı ve bu konuda temsilcilerin sorularını yanıtladı.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra toplantıyı yöneten Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, toplantının genel bir değerlendirmesini yaptı, merkez, komisyon ve kurullara çalışmalarında başarılar diledi.