• Son Güncelleme : 12.02.2019 11:12
  • Haber Giriş : 08.02.2019 14:43
  • Etkinlik : 08.02.2019

Sözleşme Hazırlama ve İnceleme Teknikleri

İstanbul Barosu Başkanlığınca düzenlenen ‘Sözleşme Hazırlama ve İnceleme Teknikleri’ konulu seminer, 08 Ocak 2019 Cuma günü saat 10.00’da Baromuz Merkez Bina konferans Salonunda yapıldı.

Seminerin açılışında konuşan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dr. Ayça Özok Ener, tarafların karşılıklı iradelerini birbirine uygun şekilde ortaya koyarak hukuki ilişkiyi oluşturdukları sözleşmelerin gerek hukukçular, gerekse hukukçu olmayanlar için son derece büyük önem arz ettiğini söyledi. Ener, sözleşmelerin doğru hazırlanması ve doğru şekilde yorumlanmasının gereğine de şüphe bulunmadığını bildirdi.

Ayça Özok Ener, bu seminerde katıldığı eğitim seminerleri ve yayınlarıyla dikkati çeken Doç. Dr. Umut Yeniocak’ın sözleşme hazırlamanın inceliklerini, sözleşme incelemenin tekniklerini son derece açık ve duru bir şekilde ortaya koyarak katılımcılarla paylaşacağını belirtti.

Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak, Türk Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunundaki değişiklikler ve yenilikler ışığında, sözleşme yönetiminde yapılan hataların sebep olduğu hak kayıplarının ve ekonomik zararların önlenmesine yönelik, bilgi ve beceri aktarımını hedeflediğini söyledi.

Eğitim kapsamında,  yeni mevzuat içtihat değişiklikleri ışığında, sözleşme hazırlarken ve incelerken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi aktarımı yapan Yeniocak, bu kapsamda özellikle, sözleşmede tarafların doğru şekilde belirtilmesi ve imza uygulamaları, sözleşmenin konusunun ve tarafların yüklendikleri borçların doğru formüllerle yazılması için gerekli pratik bilgiler sundu.

Yeniocak, ayrıca, sözleşme yönetimi açısından önem arz eden, faiz oranı, vergi ve diğer masraflar, ceza koşulu (cezai şart), mücbir sebep (force majeure), gizlilik, yetkili mahkeme,  sözleşmenin dili ve sözleşmenin sona erme rejimi gibi hususlarda bilinmesi gereken stratejik kurallar ve bahsi geçen konularla ilgili yeni içtihatlar hakkında bilgi verdi.

Semineri interaktif biçimde gerçekleştiren Umut Yeniocak, eğitim süresince, çok sayıda güncel içtihat örneklerini katılımcılarla paylaştı.

Seminer sonunda, Doç. Dr. Umut Yeniocak’a Ayça Özok Ener tarafından Teşekkür Belgesi, katılımcılara da Katılım Belgesi sunuldu.