• Son Güncelleme : 28.01.2019 15:00
  • Haber Giriş : 05.02.2019 10:46
  • Etkinlik : 04.02.2019

SEM Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 04 Şubat 2019 Pazartesi günü saat 13.00’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılış dersinden önce İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, uygulanacak staj eğitimi programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Açılış dersini veren SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta, genç meslektaşlarına bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Avukatlık mesleğinin tarih boyunca en önemli mesleklerin başında geldiğini belirten Usta, “Çok önemli üst kademe yönetimlerine baktığınızda meslektaşlarımızın buralarda görev yaptığını göreceksiniz. Toplumun her kesimiyle irtibat halinde olan hukukçular, aynı zamanda toplum lideridirler ve bunun için de insan ilişkilerinde başarılı olabilmek için sosyoloji, psikoloji, felsefe bilmek gerekir” dedi.

Çağımızın bilgi ve teknoloji çağı olduğuna vurgu yapan Seyit Usta, sadece teknolojik gelişmelerle bir yere varmanın mümkün olmadığını, teknoloji bilgiyle birleştiğinde daha verimli sonuçların elde edilebileceğini bildirdi.  Usta, şöyle devam etti: “Bilgi ve teknolojiyi toplum olarak iyi kullanırsak insanlığa da iyi hizmet etmiş oluruz. Eğer teknoloji insanlığın gelişimi için kullanılmazsa insan türünü yok eder, böyle bir kötülüğü de vardır teknolojinin”.

Açılış dersinin kapanış konuşmasını yapan SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Dr. Cengiz Abbasgil, genç meslektaşlarına bazı öğütlerde bulundu. Abbasgil, “Bizim mesleğimizde öğrenmenin sonu yoktur. Avukat olmak her şeyden önce iyi insan olmaktır. Avukatların önemli bir görevi de baroya sahip çıkmaktır. Baro bizim evimizdir. Aslında bu hepimiz için bir görevdir. Baromuza sahip çıkmak demek, mesleğimize ve dolayısıyla ülkemize sahip çıkmak demektir” dedi.

Açılış dersinin tamamlanmasından sonra derslere devam için Staj Eğitim Merkezine geçildi.