• Son Güncelleme : 01.02.2019 15:17
  • Haber Giriş : 31.01.2019 19:32
  • Etkinlik : 24.01.2019

Avrupa Barolar Federasyonu’ndan (FBE) İstanbul Barosu’na Destek Mesajı

İstanbul Barosu’nun da kurucu üyelerinden olduğu Avrupa Barolar Federasyonu’nun (FBE) Başkanı  A. Michele Lucherini, 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü dolayısıyla, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’na bir mektup gönderdi. Başkan Başkan Lucherini mektubunda şu ifadelere yer verdi:

Tehlikedeki Avukatlar Günü- 24 Ocak 2019

Sayın Başkan,

Değerli Meslektaşlarım,

24 Ocak 1977 tarihinde, dört İspanyol işçi sendikası avukatı ve bir ofis çalışanı Madrid’deki ofislerinde neo-faşistler tarafından öldürüldü.

Birkaç yıl önce, Avrupa’daki avukat örgütlenmeleri bu üzücü olayın gerçekleştiği günü “Tehlikedeki Avukatlar Günü” ilan etti.

24 Ocak 2019 Tehlikedeki Avukatlar Günü, yargılamalarla, tehditlerle ve hatta işkence ile karşılaşan ve bu nedenle de mesleklerini yapmaları gitgide zorlaştırılan tüm dünyadan avukatlara ilgi çektiğimiz bir gün.

Günümüzde hala avukatlar savundukları müvekkilleri ile özdeşleştiriliyor ve bu nedenle yaftalanıyorlar, hapse atılıyorlar, hüküm giyiyorlar.

Şimdiye kadar Türkiye’de en az 14 Baro Başkanı gözaltına alındı ve tutuklandı.

Türkiye’de yüzlerce avukat hakkında ceza davası var, yüzlerce avukat adli kontrole tabi tutuluyor ve bu avukatlara seyahat yasağı getirilmiş durumda. Sadece 2018 yılında hüküm giyen avukatların sayısı 218.

Sonuç olarak, Avrupa Barolar Federasyonu (FBE), diğer pek çok avukat örgütlenmesi ile birlikte, Uluslararası Tehlikedeki Avukatlar Günü çerçevesinde Türk meslektaşlarına tam destek veriyor.

A. Michele Lucherini

FBE Başkanı

FBE Başkanı A. Michele Lucherini’nin 24 Ocak 2019 tarihli mektubu için tıklayınız.