• Son Güncelleme : 01.02.2019 15:18
  • Haber Giriş : 31.01.2019 19:28
  • Etkinlik : 24.01.2019

Avrupa Avukatlar Birliği’nden (UAE) İstanbul Barosu’na Destek Mesajı

Avrupa Avukatlar Birliği (UAE) Başkanı Gabriele Donà, bu yıl 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nün Türkiye’ye ithaf edilmesi dolayısıyla, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’na bir destek mektubu gönderdi. Başkan Donà, Başkan Durakoğlu’na hitaben kaleme aldığı mektubu, tüm UAE üyeleri ile de e-mail yoluyla paylaştı.

Mektubunda avukatlığın tüm dünyadaki önemine vurgu yapan Dona, şu cümlelere yer verdi:

Sayın Başkan,

Değerli Meslektaşım,

Her yıl 24 Ocak’ta uluslararası hukuk camiası Tehlikedeki Avukatlar Günü’nü kutlamaktadır.

24 Ocak günü, hukuki danışmanlık hizmeti verdikleri ve destek oldukları kişilerin temel haklarını savunma gibi önemli bir misyonu yerine getirirken, her gün mesleki ve kişisel güvenliğini tehlikeye atan tüm dünyadan avukatlara global olarak ilgi çekmeyi amaçlamaktadır.

2016 yılı Temmuz’undaki olayların sonucu olarak, son 2 yılda Türkiye’deki avukatların ve yargının içinde bulunduğu durumun ciddi bir biçimde ve endişe yaratacak seviyede kötüye gittiğinden hareketle, 2019 yılında Tehlikedeki Avukatlar Günü’nün odağına Türkiye konulmuştur.

İstanbul Barosu’nun da bildiği üzere, UAE, Avrupa İnsan Hakları ve Temel Özgürlükler Bildirgesi’nin uygulanmasını teşvik eder.

Bu nedenle, UAE Türk meslektaşları ile tam bir dayanışma içinde olduğunu ifade etmektedir.

UAE Türk avukatlık camiasının yanındadır ve Avrupa’nın ortak değerlerinin ve hukukun üstünlüğü ilkesinin benimsenmesine/gerçekleştirilmesine yönelik çaba harcamaya devam edecektir.

UAE Ofisi ve Yönetim Kurulu ile tüm UAE adına, size takdirlerimi ve dostane dileklerini sunarım.

Saygılarımla,

Garbiele Donà

UAE Başkanı

UAE Başkanı Gabriele Dona’nın 24 Ocak 2019 tarihli mektubu için tıklayınız.