• Son Güncelleme : 21.01.2019 15:15
  • Haber Giriş : 30.01.2019 09:28
  • Etkinlik : 21.01.2019

SEM Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 21 Ocak 2019 Pazartesi günü saat 13.00’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılış seremonisinden sonra İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, uygulanacak staj eğitimi programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Eğitim programının her gün dört saat, haftada beş gün, iki ayda 60 saat olarak uygulandığını belirten Naipoğlu, staj eğitiminin üç aşamada kurgulandığını, bunun birinci aşamasının 60 saatlik ders programı olduğunu, ikinci aşamasında kurgusal dava sürecinin yer aldığını, üçüncü aşamada ise Adli Yardım nöbeti tutulduğunu anlattı. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra ruhsat almak için gerekli olan belgelerden sayılan Staj Eğitimini Bitirme Belgesini almaya hak kazanıldığını hatırlatan Sinan Naipoğlu, eğitim aşamasında Avukatlık Staj Yönetmeliği hükümlerine göre stajyerlerin hak ve yükümlülükleri, avukatlık hukuku ve usul hukukunun önem kazandığını vurguladı.

Sinan Naipoğlu’nun bilgilendirme sunumundan sonra derslere devam için Staj Eğitim Merkezine geçildi.

SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta, rahatsızlığı nedeniyle açılış dersine katılamadı.