• Son Güncelleme : 30.01.2019 09:14
  • Haber Giriş : 25.01.2019 16:56
  • Etkinlik : 25.01.2019

Avukatlık Hukuku Kitabı

İstanbul Barosunun Hukuk Müşavirliğini yapan Av. Atilla ÖZEN tarafından yazılan ve ilk iki baskısı Legal yayıncılıktan çıkan “Avukatlık Hukuku” isimli kitabın üçüncü baskısı, İstanbul Barosu ile Seçkin Yayıncılık arasında yapılan işbirliği çerçevesinde İstanbul Barosu Yayını olarak, Seçkin Yayıncılık tarafından basıldı.

Bu işbirliği kapsamında İstanbul Barosu Yayınları Dizisinin 1. kitabı olan bu kitabı, Baronun diğer kitapları takip edecek.

Önceki baskılara göre güncellenerek genişletilen bu baskı, “Staj Hukuku”, “Avukatın Hak ve Yetkileri”, “Avukatın Yükümlülükleri”, “Avukatın Yasaklılık Halleri”; “Avukatlık Sözleşmesi”, “Avukatın Sorumluluğu” ve “Barolar ve Türkiye Barolar Birliği” bölümlerinden oluşmakta.

Çok sayıda Yüksek Mahkeme ve Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu kararlarının incelenerek hazırlandığı kitapta, kararların çok olması nedeni ile özleri sunulmuş, karar bilgilerine dipnotta yer verilmekle yetinilmiş.

Kitabın sonuna, sürekli avukatlık hizmet sözleşmesi ve özellikle avukatlık ücretinin belirlenmesinde faydalı bilgi olmak üzere UYAP sisteminde tanımlı olan dava türleri, maktu yahut nispi harca mı tabi olduklarına dair çizelge sunulmuş.

863 sayfa, 2.077 dipnotun olduğu kitaba İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet DURAKOĞLU da şu önsözü yazmış:

Av. Atilla Özen’in elinizdeki kitabı hazırlama sürecinin tanığıyım. Bu kitabın, son basısına gelinceye kadar olan evrede geride bırakılan yıllar, somut olgularla deneyimlenmiş bir zaman dilimine dönüştü. Sorunların da çözümlerin de odağı konumunda bulunan Baro’nun Hukuk Müşaviri olarak, olayların çoğu kez tam da ortasındaydı. Ortasında olmadığı zamanlarda da bir yerinden bulaşmıştı. Ama en önemlisi, geride bıraktığı her konuyu, kendisi için biriktirmeyi bildi. Üstelik bunu, büyük bir “merak” ve “görev duygusunu” birleştirerek yaptı.

Bu özellikleri nedeniyle kitap, bir anlamda da “hafızamızın toparlanmasına” dönüştü. Arşivlerdeki belgelerin değerli olanlarının toplanması gibi… Yaşanmış özgün bir deneyimin çöp olmasının engellenmesi… Kılavuzu bilmek, ya da pusulayı okumak sanki…

Terzinin kendi söküğünü dikememesine benzer bizim konumumuz…

Meslektaşlarımızın en az bildiği mevzuat, kendilerine dair olanlardır. Çoğu kez

de gerek olduğunda ulaşılmaya çalışılır. Oysa mesleğe kabulden, emekliliğe kadar olan süreçte karşılaşılması olası pek çok sorun, bu mevzuatla aşılabilir bir niteliktedir.

Kitap buna olanak veriyor.

O nedenle mesleğimiz açısından Av.Atilla Özen’e teşekkür ederiz. Bu emeğini Baro için bilabedel verdi.

Başarı dileklerimizle…

İçindekiler için tıklayınız.