• Son Güncelleme : 15.01.2019 08:35
  • Haber Giriş : 15.01.2019 12:49
  • Etkinlik : 09.01.2019

Soruşturma Dosya Masraflarının Avukatlardan Alınması

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının 09.01.2019 tarih ve 2019/6 sayılı duyurusu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığınca, soruşturma dosyalarına ait masrafların avukatlardan tahsil edilmesinin yasa ve hukuka aykırılığı ve avukat meslektaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi talebi ile Adalet Bakanlığına yapılan başvuru sonucuna alınan yazının bir örneği baro başkanlıklarına gönderildi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 18 Aralık 2018 tarihli cevabi yazısının sonuç bölümünde şöyle deniliyor:

“Bu itibarla; Müşteki/katılan veya onun adına avukatınca kanun yoluna başvurulmuş olup da başvuru geri alınmış veya istem reddedilmişse, gerçekleşen giderlerin vekile değil müştekiye yükleneceği mütalaa edilmekle birlikte, konunun kanun ve yargı yolu ile çözümlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir”.

Duyuru Metni İçin tıklayınız.