Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 14.01.2019 17:04
  • Etkinlik : 11.01.2019

Kat Mülkiyeti Hukuku Uygulamaları

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesince düzenlenen ‘Kat Mülkiyeti Hukuku Uygulamaları’ konulu bilimsel toplantı, 11 Ocak 2019 Cuma günü saat 09.30’da Üniversitenin D Blok Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, hukukun üstünlüğünün olmadığı bir dönemden geçildiğini, hukukçular olarak elden gelen bütün adalete erişim yollarını açmaya çalıştıklarını söyledi.

Özellikle bu tür toplantıların düzenlenmesini ve uygulamacıların yaptıkları uyarıları önemsediklerini belirten Moroğlu, “Kat mülkiyeti herkesi çok yakından ilgilendiren bir konu. Bu alanda bilgilenmek, hak talebinde bulunabilmek için edinilen bilgilerin hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Katoğlu, da açılışta yaptığı konuşmada, son yıllarda kentlerimizde meydana gelen olumsuz gelişmelerin bir takım sorunları da beraberinde getirdiğini hatırlattı. Katoğlu, “Bir kalkınma modeli olarak öne sürülen inşaat sektörünün ekonomik sonuçlarını bugün birlikte yaşıyor ve tartışıyoruz. İmarla yatıp imarla kalkıyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra oturumlara geçildi. İlk oturumu İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı Av. M. Şeref Kısacık yönetti. Kısacık, komisyonun kuruluşu, amaçları ve bugüne kadar yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Etem Sefa Özmen, ‘Toplu Yapı Yönetim Planlarının 5711/5912 Sayılı Kanunlarla Değişik Kat Mülkiyeti Kanununa Uyarlanması Yolunda Fahiş Hatalı Uygulamaların Değerlendirilmesi’ konulu bir bildiri sundu.

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Öz Seçer, ‘Kentsel Dönüşüm Kat Mülkiyeti İlişkisi’, Kadir Has Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ayar da ‘Kat Mülkiyetinde Ortak Giderlerin Paylaşılması Sorunu’ konusunu ele aldı.

İkinci oturumu Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Erman yönetti. Bu oturumda, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Arpacı, ‘Kat Mülkiyetinde Yönetim Organları ve Kat Mülkiyeti ile Kooperatif, Kira, Eser Sözleşmesi İlişkisi’, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer BağcıYargıtay Kararları Işığında Ana Taşınmazın Bakımı ve Korunması ile Ana Yapının Güçlendirilip Depreme Dayanıklı Hale Getirilmesi’, İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı Av. M. Şeref Kısacık ise ‘Toplu Yapılarda Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Yolları’ üzerinde durdu.

Üçüncü ve son oturumu da Av. M. Şeref Kısacık yönetti. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Tuzcuoğlu, ‘Kat Mülkiyetinin Devri Mecburiyeti’, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hulki CihanKat Mülkiyetinde Yönetim Planı ve Hukuki Sonuçları’, İstanbul Barosu Üyesi Av. Damlagül Moratlar, ‘Kat Mülkiyetinde İcra Takibi Yaparken ve Dava Açarken Dikkat Edilecek Hususlar’ konulu sunum yaptı.

Üçüncü oturumun sonunda soru cevap bölümü uygulandı. Toplantı sonunda konuşmacılar adına TEMA Vakfına yapılan bağışın sertifikaları sunuldu. Bu arada katılımcılara Katılım Belgesi verildi.