• Son Güncelleme : 08.01.2019 12:38
  • Haber Giriş : 08.01.2019 10:57
  • Etkinlik : 07.01.2019

SEM Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 07 Ocak 2019 Pazartesi günü saat 13.00’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılış dersinden önce İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, uygulanacak staj eğitimi programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Açılış dersini veren SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta, genç meslektaşlarına bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Avukatların bir hukuk ve adalet savaşçısı olduklarına vurgu yapan Usta, avukatların bu alanda başarı sağlayabilmeleri için yargının bağımsız olması gerektiğini söyledi.

Adaletin gerçekleşmesi için yargı bağımsızlığının önemine işaret eden Seyit Usta, yargı bağımsızlığı için demokratik ülkelerde kuvvetler ayrılığının şart olduğunu, bunun yetmediğini, hâkimlerin coğrafi bağımsızlıklarının ve hâkim teminatının eksiksiz uygulanması gerektiğinin altını çizdi.  Usta, her gün atanma kuşkusu içinde görevini yapmaya çalışan hâkimin sağlıklı bir karar veremeyeceğini anlattı.

Avukatların bilgiyle donanmış toplum liderleri olmaları gerektiğini belirten Usta, o nedenle avukatların bu nitelikte biri olabilmeleri için sürekli okumak ve bilgi birikimini artırmak zorunda olduğunu bildirdi. Usta, “Sadece hukuk bilgileri ile değil, her alanda edindiğiniz bilgilerle donanımlı olmanız gerekiyor. Çünkü kendinize, topluma ve insanlığa hizmet etme borcunuz var” dedi.

Açılış dersinin tamamlanmasından sonra derslere devam için Staj Eğitim Merkezine geçildi.