Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 27.12.2018 15:46
  • Etkinlik : 26.12.2018

Hukuk Nosyonu Okulu Sertifika Töreni Yapıldı

Hukuk Nosyonu Okulu projesinin kapanış oturumu 26.12.2018 Çarşamba günü İstanbul Barosu ev sahipliğinde Konferans Salonunda yapıldı. 10 hafta boyunca farklı üniversitelerin hukuk kulüpleri işbirliğiyle yürütülen Hukuk Nosyonu Okuluna katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

Hukuk Nosyonu Okulu, her biri farklı üniversitelerden 10 hukuk kulübünün iş birliğiyle düzenlenmektedir.

Türk Alman Üniversitesi Pro-Bono Hukuk Kulübü
Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Kulübü
Beykent Üniversitesi Hukuk Kulübü
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Karine Hukuk Dergisi
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Kulübü
İstanbul Kültür Üniversitesi Kültürel Değerleri Koruma Kulübü
İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Kulübü
Marmara Üniversitesi Hukuk ve Diplomasi Kulübü
İstanbul Medipol Üniversitesi Toplumsal Düşünce Kulübü
MEF Üniversitesi Hukuki Kariyer Kulübü

Prof.Dr. Ali Kemal Yıldız, Prof.Dr.Philip Kunig ve öğretim üyelerinin, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Sinan Naipoğlu’nun katıldığı toplantının açılış konuşmasını Baro Başkan Yardımcısı yaptı. Moroğlu, konuşmasında “ Hukuk Nosyonu Okulu projesinin çok önemli bir çalışma olduğunu, hukuk nosyonu kaynağının, hukukun evrensel ilke ve esaslarına dayandığını, her hukukçunun bu evrensel ilke ve esaslara bağlı hareket etmesinin , tüm görüşlere eşit mesafede durmasının, tüm ayrımcılıklara karşı olmasının dürüstlük ve tarafsızlıktan ayrılmamasının önemine değindi. Toplantı Hukuk Nosyonu Okuluna katılan öğrencilere Sertifikalarının takdimi ile sona erdi.