Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 20.12.2018 17:50
  • Etkinlik : 19.12.2018

İstanbul Barosu Türk Halk Müziği Topluluğunun Konseri

İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Kurulu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Topluluğu Şef A. Tekin Kumaş yönetimindeki konserini 19 Aralık 2018 Çarşamba saat: 19,30'da, Baro Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Bu konser; yıllarca koro çalışmalarına gelerek bağlamasıyla katkıda bulunan ve iki yıl önce vefat eden türkü dostu Sn. Çetin Turgay'a ithaf edildi. Çetin Turgay'ın çeşitli çalışmalarda çekilmiş fotoğrafları ve topluluk tarafından organize edilen türkü gecelerinden birinde bağlamasıyla çalıp söylediği bir türküden oluşan görsel  sunum izlendi. Baromuz adına, koro çalışmalarındaki emek ve katkılarından dolayı bir plaket hazırlanarak, gecede ailesine takdim edildi. Eşi ve iki çocuğunun katıldığı anma gecesinde duygusal anlar yaşandı.

Olumsuz hava koşullarına, dondurucu soğuğa rağmen salonu dolduran dinleyiciler, konserde  yurdumuzun değişik yörelerinden türkülerle ısındılar. 19 türkünün seslendirildiği konserde Reyhan Bozkurt, Aytaç Epik, Arzu Eyüboğlu, İlker Çınar, Buse Yıldız, Meral Kaplan okudukları solo türkülerle renk kattılar. Türk Halk Müziği Topluluğu, merhum Kemal Sunal'ın bir filminde okuduğu "Hele Yar Zalim Yar" türküsüne ait kısa görüntüsünün ardından bu türküyü okuyarak programı tamamladı. Bir başka konserde buluşmak temennisiyle, dillerde türkülerle gece sona erdi.