Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 19.12.2018 15:43
  • Etkinlik : 19.12.2018

Mahpus Çocukların Dünyası

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi avukatlar ve Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyelerinin cezaevinde bulunan çocuklarla gerçekleştirmiş olduğu eserlere ait sergi, Dünya İnsan Hakları Günü çerçevesinde 19 Aralık 2018 Çarşamba günü İstanbul Çağlayan Adliyesi fuaye alanında açıldı. Konuşmaların ardından açılışını İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zafer Koç ve İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu’nun gerçekleştirdiği sergi, 10 gün süreyle açık kalacak.

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bu çerçevede;

- Maltepe 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz,

- Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz,

-İstanbul Çocuk Eğitim Evi kurumlarında bulunan çocuklar, sanatçılar ve avukatlarla resim çalışması yapılmıştır.

Yaklaşık 320 çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklar, hem sanatçı bakış açısını tanıma fırsatı yakalamış, hem de yeteneklerini keşfetme ve yönlendirme heyecanını tatmıştır.

Öncelikli hedef, İstanbul'daki çocuk ceza infaz kurumlarında bulunan özgürlüğünden yoksun bırakılmış tüm çocuklara ulaşmayı gerçekleştirmiş olmaktır.

Bu çalışmayla özgürlüğünden yoksun bırakılmış çocukların kendilerini ifade etmesini sağlamak ve çocuk adalet sistemindeki ihlalleri gündeme getirmek amacındayız. Meslektaşlarımızı yapmış olduğumuz bu çalışmalara katılmaya davet ediyoruz.

Serginin hazırlanmasına emek veren UPSD üyeleri Tijen Şikar Elvan İzli Hülya Botasun ve Şener Taciroğlu'na çok teşekkür ederiz.