• Son Güncelleme : 13.12.2018 11:30
  • Haber Giriş : 17.12.2018 16:39
  • Etkinlik : 17.12.2018

Sem Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 17 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 13.00’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Gülseren Aytaş, uygulanacak staj eğitimi programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Eğitim programının her gün dört saat, haftada beş gün, iki ayda 60 saat olarak uygulandığını belirten Aytaş, staj eğitiminin üç aşamada kurgulandığını, bunun birinci aşamasının 60 saatlik ders programı olduğunu, ikinci aşamasında kurgusal dava sürecinin yer aldığını, üçüncü aşamada ise Adli Yardım nöbeti tutulduğunu anlattı. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra ruhsat almak için gerekli olan belgelerden sayılan Staj Eğitimini Bitirme Belgesini almaya hak kazanıldığını hatırlatan Gülseren Aytaş, eğitim aşamasında Avukatlık Staj Yönetmeliği hükümlerine göre stajyerlerin hak ve yükümlülükleri, avukatlık hukuku ve usul hukukunun önem kazandığını vurguladı.

Açılış dersinde SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Seyit Usta, konuştu. Usta’nın konuşmasının satır başları şöyle:

• Avukatlık mesleği adaletin yerine getirilmesinde en önemli unsurlardan biridir. Mesleğinizde yükseldikçe, bilgi birikiminiz arttıkça toplum önderliğine doğru adım atacaksınız. Yaşamınızın her alanında avukat olduğunuz bilindikçe soru yağmurun tutulacaksınız.
  • Avukatlık tarih boyunca da en önemli mesleklerden biri olmuştur. Çünkü vatandaş size canını malını teslim ediyor, size güveniyor ve sizden beklenti içersine giriyor. Bu nenle avukatın bu beklentileri boşa çıkarmaması lazımdır.
  • Avukatın en önemli sermayesi bilgidir. Avukat bilgili olmalıdır. Sadece hukuk bilgisi değil, yaşamın her alanıyla ilgili bilgi. Bu bakımdan avukat bilgi birikimini artırmak için bilgiye giden yolları iyi bilmesi gerekir. Avukat için en doğru bilgiye ulaşım yolu kitaptır. İnternette ulaşılan bilgi pek sağlıklı değildir, ayrıca araştırılması gerekir.

Açılış dersinin tamamlanmasından sonra derslere devam için Staj Eğitim Merkezine geçildi.