Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 17.12.2018 14:55
  • Etkinlik : 14.12.2018

Konkordato Paneli Anadolu Adliyesinde Tekrarlandı

İstanbul Barosu Başkanlığınca düzenlenen ‘Hukuki ve Mali Yönleriyle Konkordato’ konulu panel, 14 Aralık 2018 Cuma günü saat 14.00’da Anadolu Adliyesi D Blok Konferans Salonunda tekrarlandı.

Panelin açılışında konuşan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dr. Ayça Özok Ener, son dönemde konkordatonun güncel, son derece teknik ve her geçen gün yeni düzenlemeleriyle ilgili kesimleri oldukça meşgul eden bir konu haline geldiğini söyledi.

Ayça Özok Ener, İcra İflas Kanunundaki düzenlemelerle 28 Şubat 2018 tarihinde mecliste kabul edilip 15 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7101 sayılı yasa ile İflasın Ertelenmesi Kurumu tamamen hukuk mevzuatımızdan çıkarıldığını ve son derece güncel olan konkordatonun olağanüstü köklü değişiklikleriyle hukuk mevzuatımızda revize edildiğini bildirdi. Ener, bu değişiklikler nedeni ile konkordatoya pek çok başvuru yapıldığını, bu arada konkordato tartışmalarının başlatıldığını, bu köklü değişikliklerde aksayan yönlerin, getirilen yeniliklerin ve varsa çözüm önerilerinin bu toplantıda ele alınacağını vurguladı.

Ayça Ener, başkanlıkça düzenlenen bu panelin, 13 Kasım 2018 tarihinde Baro Merkez Bina Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin meslektaşlarımızın daha geniş katılımı açısından tekrarı niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.

Panel oturumlarını İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dr. Ayça Özok Ener yönetti.

İki oturumdan oluşan panelin ilk oturumunda konuşan Marmara Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Evren Kılıçoğlu, konkordato başvurusunun nasıl yapılması gerektiğini anlattı ve mühletler konusu üzerinde durdu.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Çatıkkaş, ‘Mali Yönden Konkordato Ön Projesi’ konulu bir sunum yaptı.

İstanbul Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yeminli Mali Müşavir Doç. Dr. Hakan Taştan, finansal analiz raporlarını ele aldı.

Panelin ikinci oturumunda konuşan Kadir Has Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ertan Yardım, kesin mühlet ve alacaklılar toplantısı üzerinde durdu.

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Deynekli, konkordatonun tasdiki, yargılaması ve konkordatonun hükümlerine ilişkin bir sunum yaptı.

Sunumların tamamlanmasından sonra soru/cevap bölümüne geçildi. Daha sonra konuşmacılara birer Teşekkür Belgesi, katılımcılara da birer Katılım Belgesi verildi.