Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 11.12.2018 19:13
  • Haber Giriş : 13.12.2018 10:00
  • Etkinlik : 12.12.2018

Çin Zhejıang Eyaleti’nden Başsavcı Ve Savcılardan Oluşan Bir Heyet İstanbul Barosu’nu Ziyaret Etti

Çin’in Zhejiang Eyaleti’nde görev yapmakta olan başsavcı ve savcılardan oluşan 6 kişilik heyet, 12 Aralık 2018 Çarşamba günü saat 14.00’te İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Cengiz Yaka ile görüştüler.

Bir Kuşak, Bir Yol projesi kapsamında bir dizi resmi ziyarette bulunmak üzere İstanbul’da olan Liu Shuzhi, Huang Hui, He Chenglin, Wang Meipeng, Peng Zhong ve Du Jianming’ten oluşan savcı heyeti ile görüşen Genel Sekreter Yaka, heyete İstanbul Barosu üye yapısı, yönetim yapılanması, İstanbul Barosu’nda seçimler, avukatın baroya üye olma zorunluluğu, baronun yürüttüğü CMK ve Adli Yardım fonksiyonları, İstanbul Barosu’nun Disiplin ve Denetleme Kurulları’nın görev ve yetkileri, Türkiye’de arabuluculuk kurumu, hukuk uyuşmazlıklarında ve ticaret hukukunda ADR (Uyuşmazlıkların Alternatif Yollar ile Çözümü), avukatların savcılık makamı ile ilişkileri, ceza yargılamalarında avukat-müvekkil ilişkileri (avukat-müvekkil görüşmeleri, cezaevi ziyaretleri, vb.) konularda bilgiler aktardı. Türkiye’de baroların yapılanmasına değinen Yaka, baro yapılanmasının tamamen bağımsız olduğunun altını çizdi.

Heyet, Av. Cengiz Yaka’ya misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti.  Yaka, heyete ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşme karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Çin Halk Cumhuriyeti Adalet Bakanı Fu Cinghua ve beraberindeki heyet, 31 Ağustos 2018 Cuma günü İstanbul Adalet Sarayı’nda yer alan İstanbul Barosu Birimi’ni ziyaret etmiş, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ile görüşmüştü.

BİLGİ NOTU:

2016 yılında G20 Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Zhejiang Eyaleti’nde 6000 avukat, Çin’de toplam 366.000 avukat bulunuyor.  Çin Baroları, Çin Halk Cumhuriyeti’nde Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Çin’de ADR özel hukukta zorunlu olarak başvurulması gereken bir çözüm yolu niteliğinde. Türkiye’deki arabuluculuk kurumundan farklı olarak, Çin’de bazı ceza uyuşmazlıklarında da (trafik kazaları, hafif yaralamalar, kabahatler, vb.) arabuluculuğa başvuruluyor.