Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 11.12.2018 20:44
  • Haber Giriş : 10.12.2018 18:17
  • Etkinlik : 07.12.2018

Norveç Oslo Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Durakoğlu’nu Ziyaret Ettiler

Norveç Oslo Barosu Başkanı Elsa-Marie Merckoll ve Oslo Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, 7 Aralık Cuma günü 13.00’te İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul Barosu Birimi’ni ziyaret ederek İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ile görüştüler. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu da görüşmede hazır bulundu.

Başkan Durakoğlu, heyete İstanbul Barosu tarihi, üye yapısı, Türkiye’de avukatlık mesleği ve hukuk eğitimi, mahkeme yapılanması, şu anda gündemde olan Yargı Stratejisi Reform Paketi, Türkiye’de savunma hakkı ihlalleri, 16 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’de savunmanın durumu, avukatların sorunları, Avukatlık Kanunu’nda avukatlık sınavının da getirilmesini kapsayan değişiklik önerileri, İstanbul Barosu’nun savunma hakkı ihlalleri karşısında verdiği mücadele konularında bilgiler aktardı.

Toplantı sonrasında heyet üyeleri, Başkan Durakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Naipoğlu eşliğinde İstanbul Adalet Sarayı’nı gezdiler, bazı mahkeme salonlarını ve kalemlerini ziyaret ederek bilgi aldılar. Başkan Durakoğlu, Başkan Merckoll’a ziyaretleri anısına bir anı tabağı takdim etti. Merckoll, İstanbul Barosu Başkanı’na göstermiş olduğu sıcak ev sahipliği nedeniyle teşekkür etti, İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu’nu Oslo Barosu’na davet etti.

Oslo Barosu’na davet etti.