• Son Güncelleme : 11.12.2018 08:38
  • Haber Giriş : 07.12.2018 12:27
  • Etkinlik : 06.12.2018

Biz hukuk devleti olmak istiyoruz

Tutuklu bulunan meslektaşlarımızın serbest bırakılması talebiyle avukatların İstanbul Adalet Sarayında başlattıkları Adalet Nöbeti’nin 82'nci haftasına İstanbul Barosu, Ankara Barosu, İzmir Barosu ve Urfa Barosu başkanları da katıldı.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Adalet Nöbetinde yaptığı konuşmada, 82 haftadır her Perşembe tutulan adalet nöbetinin demokrasiyi savunanların sessiz haykırışı haline geldiğini söyledi.

Biz hukuk devleti olmak istiyoruz” diyen Durakoğlu özetle şunları söyledi: “Avukatlar olarak, mücadelemizi uğradığımız zulümlere karşı yürütüyoruz. 82 hafta önce 3 meslektaşımıza özgürlük talebiyle başlattığımız bu nöbete, başka meslektaşlarımızı da katmak onlara da özgürlük talep etmek zorunda bırakıldık. Haksızlığın zulme dönüştüğü bir ortamda demokrasi olamayacağı inancıyla 82 haftadır haykırıyoruz. Haykırmaya da devam edeceğiz çünkü bu nöbetin parolası hukuk, işareti de demokrasidir."

Adalet Nöbetinde, Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Urfa Barosu Başkanı Av. Abdullah Öncel de birer konuşma yaparak haksızlık ve hukuksuzluklara dikkat çektiler.