• Son Güncelleme : 26.11.2018 19:17
  • Haber Giriş : 26.11.2018 16:56
  • Etkinlik : 18.10.2018

Sigorta Tahkim Yönetmeliğinde Yapılan Değişikliğin Yürütmesi Durduruldu

Baromuzca açılan dava neticesinde, Danıştay 10. Dairesi’nin 18.10.2018 gün ve 2018/3190 E. no’lu kararı ile, Hazine Müsteşarlığı tarafından 14.06.2018 gün ve 30451 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sigortacılıkta Tahkime İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2. maddesi ile, ana Yönetmeliğin 16/5. maddesi değişikliği olan, değer kaybı başvurularında raportörlere verilen karar verme yetkisinin yürütmesi durdurulmuştur.

“(5) Değer kaybı talepleri ilgili mevzuatında önceden belirlenen formül, yöntem veya ölçütlere göre başvuru sahibinin isteğine bağlı olarak, Komisyonun danışmanlık hizmetleri çerçevesinde raportörler tarafından sonuçlandırılır. Bu kapsamda yer alan dosyalar için raportörler tarafından komisyon listesine kayıtlı sigorta eksperlerinden sıra usulüne göre danışmanlık hizmeti alınır. Bu çerçevede hazırlanacak raporlar, ilgili mevzuatına uygun hesaplama yapıldığı belirtilmek suretiyle raportörler tarafından onaylanarak sonuçlandırılır. Buna rağmen, başvuru sahibi tarafından hakeme gidilmesinin talep edilmesi halinde hakemler tarafından yeniden bilirkişi tayin edilemez. Bu fıkra çerçevesinde verilecek danışmanlık hizmeti için, sigorta eksperlerine ödenecek ücret ile Komisyonun belirleyeceği başvuru ücreti başvuru yapanlardan alınır. Ücret ve masraf payı maktu olarak Komisyon tarafından önerilir ve Müsteşarlıkça onaylanır.”

Kararı görmek için tıklayınız.